Venkel-tomatengratin met pijnboompitjes ! Weinig koolhydraten
4,2
610 kcal
450 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST Wist je dat venkel een erg gezonde groente is met weinig calorieën en veel mineralen? Daarnaast wordt deze groente nog steeds gebruikt als geneeskrachtig kruid. De zaadjes van de venkelplant worden gebruikt voor heilzame doeleinden; het bevordert de spijsvertering, helpt tegen een opgeblazen gevoel, vermindert je hongergevoel en zorgt voor een frisse adem.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 2 st Venkel Herkomst: Puur Origine
- 300 g Tomaat Herkomst: Organic Brothers
- 70 ml Crème fraîche Herkomst: Weerribben Zuivel
- 100 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
- 25 g Pijnboompitjes Herkomst: IDorganics
- 2 el Olijfolie
- snufje Zout en peper
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200 °C en zet een ovenschaal klaar. Zorg dat de oven goed heet is. Verwijder het groen van de venkel en snijd in dunne partjes of plakjes (bewaar wat venkelgroen). Breng een pan met niet al te veel water aan de kook en kook de venkel afgedekt gedurende 7-8 minuten. Giet het water af.
- Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel de knoflook. Was de tomaat en snijd in parten.
- Leg de venkel, de tomaat en de ui in de ovenschaal. Klop de crème fraîche los met olie. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met zout en peper. Schenk de roomsaus over de groenten.
- Strooi de geraspte kaas erover en schud de schaal heen en weer zodat de saus zich goed verspreidt.
- Plaats de ovenschotel circa 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de venkel beetgaar is en de saus een lichtbruine kleur krijgt. Strooi 5 minuten voor het einde de pijnboompitten erover.
TIP
Je kunt de venkel heel klein snijden en rauw in de ovenschaal doen. Dan blijft de venkel een stuk knapperiger.4,2
Meet hoe goed je eet
True price -30%
Groente + 257%
Vitaliteit + 43%
CO2 eq -32%
Water -54%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Ketogeen, Afvallen, Koolhydraatbewust
Voedingswaarden
Per portieEnergie610 kcal
Koolhydraten18 g
Suiker15 g
Vet48 g
Verzadigd vet20 g
Eiwit20 g
Vezels11 g
Zout1 g
Allergenen informatie
Melk
Noten
Lactose


