Maaltijdsoep van witloof met raapjes en knolselderij dragon en linzen

589 kcal
450 g groente

Natuurlijk zijn we trots op onze producten van eigen bodem! Witloof, witlof, grondwitloof of Brussels lof is een bladgroente die in het donker wordt geteeld. Witloof is een superlekkere, veelzijdige en gezonde groente die zeker een plekje op je bord verdient!

Maaltijdsoep van witloof met raapjes en knolselderij

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 200 g Raapjes Herkomst: de Lepelaar
  • 0.5 st Knolselderij Herkomst: Huybrechts
  • 300 g Aardappels, kruimig Herkomst: de Eerste
  • 350 g Witlof Herkomst: Nieuw Bonaventura
  • 0.5 st Verse tijm Herkomst: Herbio
  • 65 ml Crème fraîche Herkomst: Weerribben Zuivel
  • 150 g Linzen Herkomst: Machandel
  • 0.5 st Verse dragon Herkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 800 ml Groentebouillon
  • 2 el Boter en/of olie
  • 1 st Laurierblaadje
  • snufje Zout en peper

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper ui. Schil de raapjes en snijd de helft van de raapjes in plakjes en de rest in kleine stukken (leg de plakjes opzij voor later). Schil de knolselderij en de aardappel en snijd klein. Verwijder de onderkant van de witloof en snijd in stukken. Bereid apart de bouillon.
  2. Verwarm de helft van de boter in een bakpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg 2/3 van de witloof, de kleingesneden raapjes, de knolselderij en aardappels toe. Dek de pan af en bak 5 minuten op een laag vuur.
  3. Schenk de groentebouillon erbij, voeg de tijmblaadjes en het laurierblaadje toe en kruid naar smaak met peper en zout. Breng aan de kook, zet daarna het vuur lager (middelhoog) en laat het geheel 15 minuten afgedekt koken. Doe de crème fraîche erbij en pureer met een staafmixer of in een blender tot een gladde soep. Voeg eventueel extra vocht toe als je de soep te stevig vindt.
  4. Verwarm boter in een bakpan en bak de rest van de raapjes (de plakjes), de overgebleven grof gesneden witloof en de linzen 5 minuten. Schep de soep in de kommen en schep de garnituur erop. Bestrooi de soep vlak voor het serveren met wat fijngehakte dragon.
TIP
Heb je nog soep over? Deze is ook de volgende dag heerlijk als lunch.
4,1
Gemiddelde van 30 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -25%
vegetablecounter
Groente + 257%
vita-score
Vitaliteit + 30%
co2-reduction-score
CO2 eq -68%
water-reduction-score
Water + 23%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GlutenvrijAfvallenSpecialsVegetarischVariatieSeizoen9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie589 kcal
Koolhydraten71 g
Suiker12 g
Vet20 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit20 g
Vezels23 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Lactose
Selderij
Melk
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten