Mediterrane rijstschotel met ei en olijven
4,1
691 kcal
300 g groente
Kurkuma staat ook wel bekend als geelwortel of kunjit (in de Indische keuken). Het geeft je gerecht een mooie gele kleur. Kijk wel uit voor je handen en kleding, want die kleuren ook geel als je niet oppast! Heb je wat kurkuma over? Niet weg gooien, gebruik het voor een hartverwarmende kurkuma latte, heerlijk als je natgeregend thuis komt.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 150 g Volkoren basmatirijst Herkomst: IDorganics
- 2 st Ei Herkomst: 't paradijs
- 0.5 st Bleekselderij Herkomst: Heerlijke oogst
- 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 200 g Puntpaprika Herkomst: Lukassen
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
- 1 tl Kurkuma (verse) Herkomst: Befair
- 1 tl Piri Piri kruiden Herkomst: Het blauwe huis
- 100 g Zwarte olijven Herkomst: marqt
- 200 g Cherry tomaten Herkomst: Frank de Koning
- 0.5 st Limoen Herkomst: Fairtrasa
- 200 ml Bouillon
- 2 el Olie
- 1 tl Paprikapoeder
- snufje Zout en (chili)peper
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20-25 minuten beetgaar. Giet het water af en zet opzij.
- Breng een kleine pan met water aan de kook en kook de eieren 8 minuten (of kook de eieren met de rijst mee). Laat de eieren schrikken onder de koude kraan, pel ze en snijd in partjes.
- Was intussen de bleekselderij en snijd de stengels in halve maantjes. Pel en snipper de ui. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Bereid de bouillon.
- Verhit olie in een bakpan en roerbak de ui, paprika en bleekselderij 5 minuten op een hoog vuur. Pel de knoflook en pers erboven uit. Schil de kurkuma en rasp erboven (let op: kurkuma geeft erg af aan je handen). Schenk de hete bouillon erbij en breng verder op smaak met paprikapoeder, piri piri kruiden, zout en (chili)peper. Laat nog 5 minuten pruttelen. Laat het vocht zoveel mogelijk verdampen. Schep de rijst erdoorheen.
- Snijd de olijven in plakjes. Halveer de tomaatjes. Schep de rijstschotel in een ruime schaal en garneer met de tomaatjes, limoenpartjes, olijven en ei.
TIP
De schotel wordt extra smeuïg met een klontje boter. De tomaatjes zijn warm ook heel lekker. 4,1
Meet hoe goed je eet
True price -40%
Groente + 138%
Vitaliteit + 67%
CO2 eq -62%
Water -14%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maanden, Vegetarisch, Gezin, Glutenvrij, Variatie, Lactosevrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie691 kcal
Koolhydraten77 g
Suiker11 g
Vet32 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit17 g
Vezels12 g
Zout1 g
Allergenen informatie
Selderij
Paprika
Ei