Vegetarisch tartaartje van smaakbietjes venkel, komkommer en dille-soja yoghurtsaus

71 kcal
200 g groente

De smaakbietjes worden geleverd door Love Beets uit Zeewolde en zijn al gekookt en op smaak gebracht met balsamico. Zonder enig conserveringsmiddel uiteraard. Zo zijn de bietjes niet alleen lekker en gezond, maar ook nog makkelijk te gebruiken. Door de smaakbietjes als een tartaartje te serveren ziet er ook nog eens feestelijk uit!

Vegetarisch tartaartje van smaakbietjes

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Venkel Herkomst: Puur Origine
  • 1 st Komkommer
  • 250 ml Soja yoghurt Herkomst: Provamel
  • 10 st Verse dille Herkomst: Herbio
  • 180 g Smaakbietjes Herkomst: biobrass
Zelf toevoegen
  • 2 el Citroensap
  • 2 st Honing
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water aan de kook voor de venkel. Verwijder de harde onderkant van de venkelknol, snijd in kleine stukken en kook in 15 minuten zacht en gaar.
  2. Schil intussen de komkommer en halveer deze in de lengte. Verwijder met een lepel de zaadlijst (deze heb je niet meer nodig). Leg de komkommerhelften met de platte kant op het snijvlak en snijd in zo klein mogelijke dobbelsteentjes (brunoise). Besprenkel met azijn (of citroensap) en honing of siroop.
  3. Klop de soja yoghurt los in een kommetje. Snijd de dille fijn en roer het door de soja yoghurt (bewaar een paar takjes dille voor de garnering). Proef en breng op smaak met peper en zout.
  4. Giet het water van de venkel af en laat afkoelen. Snijd ook de venkel in heel kleine blokjes. Giet het overtollige vocht van de komkommer af.
  5. Snijd de smaakbietjes in kleine dobbelsteentjes en meng ze met wat dille-yoghurtsaus in een schaaltje. Meng in een in een ander schaaltje de komkommer en venkel met dille-yoghurtsaus.
  6. Gebruik een kookring om de borden op te maken: schep eerst wat bietjes in de ring en daarbovenop het komkommer-venkelmengsel. Druk aan, verwijder de vorm en garneer met een takje dille. Serveer eventueel de rest van de dille-yoghurtsaus er apart bij.
TIP
Heb je geen kookring? Leg dan een stukje huishoudfolie in een kom of kopje en druk daar de ingrediënten in. Draai om op een bordje. Je kunt deze amuse ook in een klein borrelglas serveren. Bouw dan in laagjes op en garneer met een takje verse dille.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price
vegetablecounter
Groente + 59%
vita-score
Vitaliteit
co2-reduction-score
CO2 eq
water-reduction-score
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenVariatieVeganLactosevrijVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie71 kcal
Koolhydraten7 g
Suiker6 g
Vet2 g
Eiwit4 g
Vezels3 g
Zout0.2 g
Allergenen informatie
Sojabonen

Vergelijkbare recepten