Vegan wentelteefjes met seizoensfruit
Nog geen reviews
495 kcal
0 g groente
Wentelteefjes .. wie is er niet mee groot geworden ;-) Dit populaire ontbijtgerecht wordt meestal gemaak van oud brood, die je in een mengsel doopt van melk en eieren. Vegan wentelteefjes zijn de plantaardige variant hierop en zeker zo lekker! In plaats van eieren gebruik je wat bloem om het geheel te binden.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 150 ml Sojadrink Herkomst: Lima
- 200 g Desembrood meerzaden Herkomst: Vanmenno
- 25 g Megarine vegan boter Herkomst: Vitaquell
- 2 st Seizoens fruit Herkomst: Santana
- 20 ml Ahornsiroop Herkomst: Vertmont
- 1 tl Kaneelpoeder
- 2 tl Suiker
- 1 el Bloem
- snufje Zout
Bereiding (15 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Mix de sojadrink, kaneel, suiker, bloem en een snufje zout met een garde in een ruime kom of ovenschaal.
- Snijd per persoon 2 boterhammen af en snijd deze doormidden. Dompel ze onder in het mengsel en laat vervolgens uitlekken op een bord.
- Verhit de megarine in een bakpan en bak de boterhammen aan beide kanten een paar minuten totdat ze bruin kleuren.
- Kies fruit van het seizoen en snijd klein. Garneer de wentelteefje met het kleingesneden fruit en ahornsiroop.
TIP
Je kunt ook wat suiker en kaneelpoeder mengen en over de wentelteefjes strooien. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -38%
Groente -100%
Vitaliteit + 43%
CO2 eq -76%
Water -81%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegan
Voedingswaarden
Per portieEnergie495 kcal
Koolhydraten74 g
Suiker20 g
Vet15 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit13 g
Vezels7 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Sesamzaad
Tarwe
Sojabonen
Gluten


