Zomerse ratatouille met desembrood en zonnebloempitten-crunch

708 kcal
400 g groente

Een ratatouille is een zomerse stoofpot uit Frankrijk. Wij maken hem compleet met witte bonen, brood en zonnebloempitten. Zonnebloempitten bevatten veel eiwitten, vezels en ijzer. Echt superfood! En geroosterd zijn de pitjes heerlijk over een salade of ratatouille. Tip: haal de aubergine uit de zak en bewaar deze buiten de koelkast.

Zomerse ratatouille met desembrood

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Kleine witte bonen Herkomst: La Bio Idea
  • 2 st Desembroodje Herkomst: Handgemaaktbrood
  • 1 st Courgette Herkomst: Agrihand
  • 1 st Aubergine Herkomst: Frank de koning
  • 2 st Tomaat Herkomst: Noordhoek
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
  • 2 tl Tijm Herkomst: het blauwe huis
  • 50 g Zonnebloempitten Herkomst: Your Organic Nature
Zelf toevoegen
  • 1 el Olijfolie
  • 2 tl Paprikapoeder
  • 200 ml Groentebouillon
  • 2 el (Rode wijn) azijn
  • 2 tl Komijnpoeder
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier (of gebruik een ruime ovenschaal). Bereid de bouillon.
  2. Spoel de witte bonen onder de kraan en dep droog. Verdeel een derde van de witte bonen over de bakplaat en leg de desembollen ernaast. Bak de desembollen in 8-10 minuten krokant en gaar. Haal deze uit de oven. Laat de witte bonen nog ongeveer 15 minuten in de oven totdat ze krokant zijn.
  3. Was de courgette, aubergine en tomaat en snijd alles in blokjes. Pel de ui en snijd in ringen. Verhit olijfolie in een brede braadpan en roerbak de groenten 2-3 minuten op een hoog vuur, pers de knoflook erboven uit. Schenk de bouillon erbij, voeg de overgebleven witte bonen toe en zet het vuur zacht. Laat zachtjes 10 minuten pruttelen. Maak op smaak met tijm, paprikapoeder, azijn, zout en peper.
  4. Rooster de zonnebloempitten in een droge bakpan en voeg de krokante witte bonen toe. Breng op smaak met komijn, zout en peper. Hak alles een beetje fijn en serveer samen met het brood bij de ratatouille.
TIP
Je kunt ook de witte bonen niet meebakken in de oven om het gerecht sneller klaar te krijgen.
4,0
Gemiddelde van 10 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price + 114%
vegetablecounter
Groente + 217%
vita-score
Vitaliteit + 39%
co2-reduction-score
CO2 eq + 546%
water-reduction-score
Water + 872%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
EiwitrijkSeizoenVeganLactosevrijVegetarischGezinVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie708 kcal
Koolhydraten82 g
Suiker19 g
Vet26 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit28 g
Vezels19 g
Zout1.9 g
Allergenen informatie
Tarwe
Noten
Gluten
Peulvruchten
Sesamzaad
Paprika
Lupine
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten