Vegan quiche met broccoli en tofu

747 kcal
380 g groente

Quiche komt oorspronkelijk uit de Franse regio Lotharingen. Eigenlijk is quiche de Franse naam voor het originele Duitse woord ‘kuchen’, wat koek/taart betekent. Vandaag maken we een vegan quiche op basis van tofu. Verder kun je naar hartenlust variëren met groenten, verse kruiden en specerijen. De bereidingstijd van dit gerecht is wat langer dan normaal. Maar zodra de quiche in de oven staat heb jij je handen vrij om wat anders te doen.

Vegan quiche

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Bladerdeeg Herkomst: Donaustrudel
  • 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 2 st Knoflookteen
  • 200 g Wortel Herkomst: Greenorganics
  • 1 st Broccoli Herkomst: Bruinsma
  • 1 tl Kurkuma, rasp Herkomst: La Grama
  • 200 g Zijdentofu Herkomst: Taifun
  • 1 st Romatomaat Herkomst: Noordhoek
Zelf toevoegen
  • 1 el Bakolie
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 2 tl Mosterd
  • snufje Zout en peper

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C en leg het bakpapier in een springvorm (of gebruik 2 springvormen). Bekleed de springvorm met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.
  2. Pel en snipper de ui en knoflook. Was (of schil) de wortel en snijd in kleine blokjes of plakjes. Was de broccoli, snijd in kleine roosjes en de stronk in dobbelsteentjes.
  3. Verwarm olie in een bakpan. Bak de ui, wortel, broccoli en de helft van de knoflook 10 minuten op een middelhoog vuur. Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout.
  4. Schil en rasp de kurkuma (let op: kurkuma geeft erg af!). Meng de tofu samen met de mosterd, kurkuma, de overige knoflook in een keukenmachine. Mix dit totdat er een gladde saus ontstaat. Voeg eventueel nog extra water toe voor een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Schenk het tofu mengsel in een ruime kom. Schep de voorgebakken groenten erdoor en schep alles in de springvorm. Was de tomaat, snijd in dunne plakjes en leg de plakjes erbovenop.
  6. Bak de quiche circa 20 minuten onderin de voorverwarmde oven totdat de quiche goudbruin kleurt en stevig aanvoelt. Snijd daarna in punten en serveer direct.
TIP
Lekker met edelgistvlokken voor een 'kaasachtige' smaak.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -32%
vegetablecounter
Groente + 202%
vita-score
Vitaliteit + 25%
co2-reduction-score
CO2 eq -74%
water-reduction-score
Water -92%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VeganVegetarischLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie747 kcal
Koolhydraten84 g
Suiker15 g
Vet27 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit35 g
Vezels16 g
Zout1.5 g
Allergenen informatie
Tarwe
Gluten
Sojabonen
Mosterd
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten