Pasta met romige zoete aardappel-cashewsaus en knapperige bleekselderij
4,3
685 kcal
350 g groente

Vandaag maken we een heerlijk romige saus van cashewnoten en zoete aardappel saus in plaats van een roomsaus. Cashewnoten zijn een ideale plantaardige bron van eiwitten. Ze bevatten veel kalium, koper, fosfor en magnesium. Verder bevatten ze gezonde onverzadigde vetten.
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Schil de zoete aardappel, snijd klein en kook in 15 minuten gaar. Kook de laatste 5 minuten de cashewnoten mee. Giet daarna het water af en laat even uitdampen (vang wat kookvocht op).
- Breng intussen een pan met water en een snuf zout aan de kook voor de volkoren macaroni. Kook in 8 minuten beetgaar. Giet daarna af.
- Veeg de kastanjechampignons schoon en halveer ze of snijd in vieren. Was de bleekselderij en snijd in halve maantjes. Was de spinazie, laat goed uitlekken en snijd kleiner. Pel de knoflook. Verhit olie in een bakpan en roerbak de bleekselderij, de helft van de spinazie en champignons op een hoog vuur. Pers de knoflook erboven uit en kruid met peper en zout.
- Pureer met een staafmixer de zoete aardappel samen met de cashewnoten tot een gladde puree. Voeg citroensap, een scheutje pasta kookvocht en piri piri kruiden toe en mix tot een gladde, vloeibare saus.
- Verdeel de overgebleven spinazie over de borden. Schep daarop de macaroni, groenten en een flinke schep van de saus.
TIP
Voeg edelgistvlokken aan de saus toe voor een meer kaas-achtige smaak.Biologische ingrediƫnten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 250 g Zoete aardappelHerkomst: Waog
- 25 g CashewnotenHerkomst: IDorganics
- 170 g Volkoren macaroniHerkomst: La Bio idea
- 200 g KastanjechampignonsHerkomst: Paddenstoelenrijk
- 0.5 st BleekselderijHerkomst: Lexportia
- 100 g SpinazieHerkomst: Heulheuve
- 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 0.5 st Citroen, sapHerkomst: Campisi
- 1 tl Piri piri kruidenHerkomst: Het blauwe huis
- 2 el Bakolie
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -46%
Groente + 178%
Vitaliteit + 71%
CO2 eq -70%
Water -63%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegan, Vegetarisch, Lactosevrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie685 kcal
Koolhydraten96 g
Suiker12 g
Vet24 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit19 g
Vezels14 g
Zout1.8 g
Allergenen informatie
Tarwe
Gluten
Paprika
Noten
Selderij