Pasta met romige zoete aardappel-cashewsaus en knapperige bleekselderij

709 kcal
350 g groente

Vandaag maken we een heerlijk romige saus van cashewnoten en zoete aardappel in plaats van een roomsaus. Cashewnoten zijn een ideale plantaardige bron van eiwitten. Ze bevatten veel kalium, koper, fosfor en magnesium. Verder bevatten ze gezonde onverzadigde vetten.

Pasta met romige zoete aardappel-cashewsaus

Biologische ingrediƫnten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 250 g Zoete aardappel Herkomst: Waog
  • 25 g Cashewnoten Herkomst: IDorganics
  • 170 g Volkoren pasta Herkomst: Van der Moolen
  • 200 g Kastanjechampignons Herkomst: Paddenstoelenrijk
  • 0.5 st Bleekselderij
  • 50 g Baby spinazie Herkomst: Udea Snijderij
  • 2 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
  • 0.5 st Citroen Herkomst: Befair
  • 1 tl Chilivlokken Herkomst: Organic Flavour Company
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Schil de zoete aardappel, snijd klein en kook in 15 minuten gaar. Kook de laatste 5 minuten de cashewnoten mee. Giet daarna het water af en laat even uitdampen (vang wat kookvocht op).
  2. Breng intussen een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de pasta in 8 minuten beetgaar. Giet daarna af.
  3. Veeg de kastanjechampignons schoon en halveer ze of snijd in vieren. Was de bleekselderij en snijd in halve maantjes. Was de spinazie, laat goed uitlekken en snijd kleiner. Pel de knoflook. Verhit olie in een bakpan en roerbak de bleekselderij, de helft van de spinazie en champignons op een hoog vuur. Pers de knoflook erboven uit en kruid met peper en zout.
  4. Pureer met een staafmixer de zoete aardappel samen met de cashewnoten tot een gladde puree. Voeg citroensap, een scheutje pasta kookvocht, chili vlokken en zout en peper naar smaak toe en mix tot een gladde, vloeibare saus. Voeg eventueel extra kookvocht toe.
  5. Verdeel de overgebleven spinazie over de borden. Schep daarop de pasta, groenten en een flinke schep van de saus.
TIP
Voeg edelgistvlokken aan de saus toe voor een meer kaas-achtige smaak.
4,3
Gemiddelde van 6 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -47%
vegetablecounter
Groente + 178%
vita-score
Vitaliteit + 75%
co2-reduction-score
CO2 eq -72%
water-reduction-score
Water -56%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VeganVegetarischLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie709 kcal
Koolhydraten97 g
Suiker13 g
Vet24 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit19 g
Vezels14 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Tarwe
Gluten
Paprika
Noten
Selderij
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten