Vegan Mac & Cheese met pompoensaus en pijnboompitjes

697 kcal
300 g groente

Mac & Cheese is een echte klassieker. We maken vandaag een 'kaasachtige' saus van pompoen en soja cuisine. Al onze biologische paddenstoelen worden geleverd door 't Paddestoelenrijk' in Rossum. De paddenstoelen groeien in warme ruimtes en worden met de hand geplukt. Tip: Maak de champignons droog schoon, omdat deze zich anders volzuigen met water.

Vegan Mac & Cheese

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 400 g Gesneden pompoen Herkomst: Proef
  • 170 g Volkoren macaroni Herkomst: La Bio idea
  • 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 100 ml Soja cuisine Herkomst: Lima
  • 200 g Champignons Herkomst: paddenstoelenrijk
  • 5 g Verse peterselie Herkomst: Herbio
  • 25 g Pijnboompitjes Herkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 400 ml Bouillon
  • 2 el Olie
  • 2 el Azijn
  • 1 el Broodkruim

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bereid de bouillon en kook de kleingesneden pompoen afgedekt in de bouillon totdat je makkelijk erin kunt prikken met een vork (circa 15 minuten). Giet vervolgens de bouillon af en vang een beetje op.
  2. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook voor de volkoren macaroni. Kook in 8 minuten al dente en giet daarna het water af.
  3. Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op een laag vuur. Voeg de voorgekookte pompoen toe en bak mee. Pureer de pompoen, ui, soja cuisine en azijn glad in een blender of mix met een staafmixer. Voeg eventueel een scheutje bouillon toe voor een gladde, vloeibare saus.
  4. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Verhit olie in en bakpan en bak de champignons bruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de peterselie klein. Schep de pompoenpuree, de champignons en de helft van de peterselie door de macaroni en breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
  5. Verkruimel wat (oud) brood in een kom en meng met de rest van de peterselie, pijnboompitjes, olie, zout en peper. Schep de macaroni met de pompoenpuree in een ovenschaal en bestrooi met het broodmengsel. Plaats 5-10 minuten in de voorverwarmde oven zodat de bovenkant knapperig wordt.
TIP
Als je edelgistvlokken toevoegt aan de saus, dan krijg je helemaal een 'kaasachtige' smaak.
3,9
Gemiddelde van 11 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -47%
vegetablecounter
Groente + 138%
vita-score
Vitaliteit + 70%
co2-reduction-score
CO2 eq -69%
water-reduction-score
Water -87%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenVeganVegetarischLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie697 kcal
Koolhydraten76 g
Suiker12 g
Vet32 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit19 g
Vezels10 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Sojabonen
Tarwe
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten