Vegan lasagne met courgette en paddenstoelen
3,0
595 kcal
320 g groente
Onze lasagne bladen worden op Sicilië gemaakt door Fattoria Barbagallo, een familiebedrijf dat al in 1911 werd opgericht. De Barbagallo's maken al bijna 100 jaar op ambachtelijke wijze de lekkerste Italiaanse pasta van de beste durum tarwe uit Sicilië. Angelo Barbagallo, van de derde generatie, zwaait nu de scepter over de pastamakerij, waar de tarwe helemaal wordt verwerkt van graankorrels tot de verpakte pasta.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
- 1 st Courgette Herkomst: Lukassen
- 200 g Champignons Herkomst: paddenstoelenrijk
- 2 tl Italiaanse kruiden Herkomst: Het blauwe huis
- 400 g Tomatenstukjes Herkomst: Your Organic Nature
- 125 g Volkoren lasagne Herkomst: La Bio Idea
- 75 g Vegan geraspte kaas Herkomst: Vegan deli
- 2 el Bakolie
- snufje Zout en peper
Bereiding (45 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Was de courgette en snijd of schaaf de helft in dunne plakjes en snijd de andere helft in blokjes. Veeg de champignons schoon en snijd klein.
- Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten, voeg de champignons en courgetteblokjes toe en bak 5 minuten. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper. Doe de tomatenstukjes erbij en verwarm een aantal minuten mee.
- Schep een beetje tomatensaus op de bodem van een ovenschaal. Daarna een laagje lasagnebladen, courgette plakjes en weer een laagje saus. Weer een laagje lasagnebladen, courgette plakjes en je eindigt tenslotte met een laagje saus. Strooi de vegan kaas ertussen en erover.
- Bak de lasagne circa 30 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer de gaarheid van de lasagnebladen door met een vork erin te prikken.
TIP
Ook erg lekker met een topping van fijngehakte nootjes.3,0
Meet hoe goed je eet
True price -42%
Groente + 154%
Vitaliteit + 53%
CO2 eq -75%
Water -84%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegan, Lactosevrij, Vegetarisch
Voedingswaarden
Per portieEnergie595 kcal
Koolhydraten67 g
Suiker15 g
Vet25 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit18 g
Vezels10 g
Zout0.6 g
Allergenen informatie
Tarwe
Gluten
Peulvruchten
Paprika
Mais