Vegan Gouda schnitzel met aardappelsalade
Nog geen reviews
668 kcal
250 g groente
Wij zijn zelf een enorme fan van deze vegan Gouda schnitzel! Bij het proeven zou je niet denken dat de schnitzel vegan is, maar dat is hij toch echt. De schnitzel is afkomstig van biologisch producent 'Labeij'. We serveren 'm met een lekkere aardappelsalade.

Biologische ingrediƫnten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 200 g Wortels Herkomst: Greenorganics
- 0.5 st Krop sla Herkomst: de Eerste
- 175 g Kapucijners Herkomst: Machandel
- 2 st Vegan Gouda schnitzel Herkomst: labeij
- 1 el Vegan mayonaise
- 1 ml Sojayoghurt
- 1 el Bakolie
- snufje Zout en peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng water aan de kook voor de aardappels. Was de aardappels en snijd in kleine stukken. Kook in 10-15 minuten gaar. Giet daarna het water af en laat uitdampen.
- Pel intussen de ui en snipper heel fijn. Was en rasp de wortels. Was de sla, laat goed uitlekken en snijd klein. Laat de kapucijners uitlekken in een zeef en spoel af onder de kraan.
- Klop de vegan mayonaise en sojayoghurt door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Roer de aardappels, kapucijners, wortels en ui erdoor en laat even intrekken.
- Verhit bakolie in een koekenpan en bak de vegan Gouda schnitzels aan weerskanten bruin en gaar.
- Spreid de sla uit op een mooie schaal. Leg het aardappel-wortel-kapucijnermengsel erop. Serveer de vegan Gouda schnitzel ernaast.
TIP
Deze salade is ook erg lekker met zilveruitjes of augurk. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -28%
Groente + 98%
Vitaliteit + 23%
CO2 eq -59%
Water -67%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lactosevrij, Vegetarisch, Lekker snel, Vegan, Variatie, Gezin, 9 maanden
Voedingswaarden
Per portieEnergie668 kcal
Koolhydraten88 g
Suiker16 g
Vet26 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit16 g
Vezels15 g
Zout1.4 g
Allergenen informatie
Tarwe
Gluten
Sojabonen
Peulvruchten
Mosterd