Vegan aardappeltortilla met zoete aardappel

647 kcal
460 g groente

De aardappeltortilla, ook wel 'tortilla de patatas' is één van de bekendste gerechten uit de Spaanse keuken. Leuk om te weten is dat er in elke streek weer andere ingrediënten gebruikt worden in de tortilla. Zo gebruiken de mensen in Catalonië vaak aubergine en spinazie maar de bevolking van Castilië juist paprika. Wist je dat de tortilla in sommige gevallen wel 10 centimeter dik kan zijn!

Vegan aardappeltortilla

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Aardappels, zachtkokend Herkomst: de Eerste
  • 300 g Zoete aardappel Herkomst: Waog
  • 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
  • 5 g Verse tijm Herkomst: Herbio
  • 1 st Rode paprika Herkomst: Frank de Koning
  • 1 st Gele paprika Herkomst: Frank de koning
  • 1 st Vegan worst Herkomst: Wheaty
  • 60 g Kikkererwtenmeel Herkomst: Joannusmolen
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 200 ml Water
  • 1 el (Appel)azijn
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Schil of was de aardappel en zoete aardappel en snijd in kleine stukken. Kook in 10 minuten beetgaar en giet daarna het water af.
  3. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Ris de blaadjes tijm van de steeltjes. Was de paprika, snijd doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Snijd de vegan worst in plakjes.
  4. Verhit olie in een ruime (oven)bakpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de paprika toe en pers de knoflook erboven uit. Bak nog 3 minuten mee. Voeg de voorgekookte aardappel, zoete aardappel en vegan worst toe en bak alles nog 5 minuten. Breng op smaak met tijm, zout en peper.
  5. Meng het kikkererwtenmeel met het water, azijn, zout en (chili)peper in een kom tot een egaal beslag. Schenk het beslag in de ovenpan met aardappels en groenten (of gebruik een ingevette ovenschaal) en schud de pan heen en weer zodat het beslag zich goed verdeelt tussen de groenten. Zet de pan in de oven en bak in 20 minuten goudbruin.
  6. Gebruik een bord of een platte deksel om de tortilla uit de pan te halen. Laat de aardappeltortilla voorzichtig op het bord glijden, snijd in punten en garneer met wat tijm.
TIP
Wil je de oven niet gebruiken? Je kunt de tortilla ook in de pan bakken. Laat dan afgedekt 25 minuten garen op een laag vuur en schud de pan regelmatig.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -30%
vegetablecounter
Groente + 265%
vita-score
Vitaliteit + 27%
co2-reduction-score
CO2 eq -63%
water-reduction-score
Water -66%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijVegetarischVegan

Voedingswaarden

Per portie
Energie647 kcal
Koolhydraten72 g
Suiker23 g
Vet28 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit18 g
Vezels15 g
Zout0.5 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Selderij
Paprika
Tarwe
Gluten
Mosterd
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten