Varkensmedaillons met gestoofde groenten en aardappelpuree

675 kcal
370 g groente

Koolraap is een echte wintergroente en groeit onder de grond, wat uitzonderlijk is voor kolen. Deze knapperd is erg rijk aan vitamine C en staat daarom bekend als 'de citroen van het Noorden'. Het heeft een ruwe groengele schil en wordt meestal gekookt of gestoofd gegeten. Het gele, geurige vlees heeft dan een zacht zoete en bijzonder aromatische smaak.

Varkensmedaillons met gestoofde groenten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Aardappels, kruimig Herkomst: De Eerste
  • 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 300 g Wortel Herkomst: De Eerste
  • 0.5 st Koolraap Herkomst: Smits van Oijen
  • 0.5 st Verse tijm Herkomst: Herbio
  • 200 g Varkensmedaillons Herkomst: Future Food Group
Zelf toevoegen
  • 1 el Olie
  • 2 el Boter
  • 1 tl Mosterd
  • snufje Zout en peper

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels en kook in 20 minuten gaar.
  2. Pel intussen de ui en snijd in partjes. Was of schil de wortel. Schil de koolraap. Snijd de wortel en koolraap in kleine blokjes of gelijke staafjes. Verhit olie in een bakpan en bak de ui met de wortel en koolraap 2 minuten op een hoog vuur. Blus af met een flinke scheut water en laat afgedekt 15-20 minuten op een middelhoog vuur stoven. Kruid met tijm, zout en peper.
  3. Verwarm boter in een bakpan en bak de varkensmedaillons bruin en gaar in circa 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper en een beetje mosterd.
  4. Giet het water van de aardappels af en stamp met wat kookvocht (of melk) en een klontje boter tot een zachte puree. Kruid met zout en peper.
  5. Serveer de aardappelpuree met de gestoofde groente en varkensmedaillons.
TIP
Je kunt van het bakvet van de varkensmedaillons ook een lekkere jus maken.
4,6
Gemiddelde van 5 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -10%
vegetablecounter
Groente + 194%
vita-score
Vitaliteit + 28%
co2-reduction-score
CO2 eq + 36%
water-reduction-score
Water + 31%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenVariatieEiwitrijkLactosevrijSeizoenSpecialsGlutenvrijGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie675 kcal
Koolhydraten72 g
Suiker16 g
Vet26 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit32 g
Vezels12 g
Zout0.6 g
Allergenen informatie
Varken
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten