Varkensmedaillons in mosterdsaus met paksoi stamppot
4,0
644 kcal
300 g groente
Paksoi is een lekkere knapperige kool die veel wordt gebruikt in Azië, maar ook perfect in een stamppot kan. In China heet paksoi vertaald oliegroente. Dat komt omdat Chinezen hun wokolie uit paksoizaad halen. Jus erbij met mosterd en je hebt een heerlijke stamppot op tafel staan!

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 600 g Aardappels, kruimig Herkomst: de Eerste
- 200 g Wortel Herkomst: Greenorganics
- 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Paksoi Herkomst: Puur Origine
- 200 g Varkensmedaillons Herkomst: Future Food Group
- 2 el Olie
- 15 g Boter (plantaardig)
- 2 tl Mosterd
- 1 tl Nootmuskaat (naar smaak)
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels en wortel. Snijd klein en kook in 20 minuten gaar. Giet het water af en stamp met een beetje kookvocht tot een puree.
- Pel de ui en snijd in ringen. Was de paksoi en snijd in repen, houd daarbij het witte en groene deel van elkaar gescheiden.
- Verhit olie en boter in een bakpan en bak de varkensmedaillons samen met de ui aan weerszijden bruin en gaar. Voeg de mosterd en een klein scheutje water toe voor een lekkere jus. Breng op smaak met zout en peper en zet afgedekt opzij.
- Verhit olie in een wok of grote bakpan en roerbak het witte deel van de paksoi 4-5 minuten op een middelhoog vuur. Voeg vervolgens het groene deel van de paksoi toe en roerbak nog 1 minuut mee. Schep de paksoi door de puree en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
- Serveer de paksoi stamppot met de varkensmedaillons in mosterdsaus en de uienringen.
TIP
Hou je van zoet? Je kunt de ui ook karamelliseren door deze lang te bakken op een laag vuur. Al dan niet met een scheutje balsamico azijn.4,0
Meet hoe goed je eet
True price -8%
Groente + 138%
Vitaliteit + 28%
CO2 eq + 42%
Water + 51%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Glutenvrij, 9 maanden, Variatie, Afvallen, Seizoen, Gezin, Lactosevrij, Eiwitrijk
Voedingswaarden
Per portieEnergie644 kcal
Koolhydraten67 g
Suiker11 g
Vet25 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit33 g
Vezels11 g
Zout0.5 g
Allergenen informatie
Varken
Mosterd