Traybake met koolraap, tomaat en olijfkruid-pesto met hazelnoten

636 kcal
310 g groente

Een traybake met een wel heel bijzondere pesto: olijfkruid-pesto! Dit kruid is ook wel bekend als heiligenbloem en komt uit het Middellandse Zeegebied. De stengels en bladeren geuren én smaken verrassend naar ingemaakte olijven. Perfect in Mediterraanse gerechten en dus om bijvoorbeeld een pesto mee te maken.

Traybake met koolraap, tomaat

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Aardappels (vastkokend) Herkomst: Rudolpho
  • 1 st Koolraap Herkomst: Smits van Oijen
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 200 g Cherry tomaten Herkomst: Agrologica
  • 1 st Olijfkruid Herkomst: Herbio
  • 25 g Hazelnoten Herkomst: IDorganics
  • 50 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
  • 0.5 st Limoen Herkomst: Fair trasa
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie extra vierge
  • snufje Zout en peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Was of schil de aardappels en schil de koolraap. Snijd alles in kleine gelijke, niet al te grote, stukken. Pel de ui en snijd in partjes. Pel de knoflook.
  3. Doe alles in een ruime kom en meng met olie, zout en peper. Pers de knoflook erboven uit, spreid uit over de bakplaat en rooster 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om. Leg 5-10 minuten voor de eindtijd de tomaatjes op de bakplaat bij de aardappels en koolraap en bak mee. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
  4. Maak intussen de olijfkruid-pesto. Mix of hak het olijfkruid, de helft van de hazelnoten en de helft van de geraspte kaas, limoenrasp en -sap en de overgebleven olijfolie (extra vierge) in een hakmolen of met een staafmixer tot een pesto. Kruid met zout en peper.
  5. Serveer de traybake en verdeel de olijfkruid-pesto erover. Garneer met de overgebleven hazelnoten en geraspte kaas.
TIP
Kook de aardappels 10 minuten voordat je ze in de oven doet zodat ze sneller gaar worden.
4,3
Gemiddelde van 3 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -40%
vegetablecounter
Groente + 146%
vita-score
Vitaliteit + 59%
co2-reduction-score
CO2 eq -70%
water-reduction-score
Water -31%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijGezinGlutenvrij9 maandenVegetarischVariatieSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie636 kcal
Koolhydraten61 g
Suiker7 g
Vet33 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit18 g
Vezels13 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Noten
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten