Traybake met mozzarella broccoli en oregano-vinaigrette

601 kcal
320 g groente

Dit recept is perfect als je nog even de krant wil lezen of een spelletje wil doen met de kinderen. Je legt alle ingrediënten op een bakplaat (traybake) en zet deze in de oven. Een heerlijk sausje erbij om aan het einde eroverheen te gieten en klaar is je maaltijd. De oregano kun je voor kleintjes apart houden.

Traybake met mozzarella

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 600 g Krieltjes Herkomst: Eerste
  • 1 st Broccoli Herkomst: Bruinsma
  • 0.5 st Verse oregano Herkomst: Herbio
  • 0.5 st Limoen Herkomst: Fairtrasa
  • 250 g Wild wonder tomaatjes Herkomst: De Koning
  • 100 g Mozzarella Herkomst: Zuger
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie extra vierge
  • 1 el Azijn
  • 1 tl Mosterd
  • snufje Zout en peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zorg dat de oven goed heet is. Was de aardappeltjes, halveer of snijd in vieren en besprenkel met olijfolie. Spreid uit op de bakplaat en bak alvast in de oven.
  2. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de stronk in plakjes. Besprenkel met olijfolie en leg op de bakplaat bij de aardappeltjes in de voorverwarmde oven. Bak 20-25 minuten totdat alles gaar is. Maak alles op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
  3. Maak ondertussen de vinaigrette. Hak de helft van de oregano en meng deze door de olijfolie extra vierge, limoensap, azijn en mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Halveer de tomaatjes. Laat de mozzarella uitlekken. Leg 5 minuten voor de eindtijd de tomaatjes en mozzarella op de bakplaat bij de aardappels en broccoli en bak mee. Zet eventueel de laatste minuten de ovengrillstand aan.
  5. Serveer de traybake met de vinaigrette en strooi de overgebleven oregano erover.
TIP
Je kunt de mozzarella laten marineren in de oregano-vinaigrette voor extra smaak.
4,0
Gemiddelde van 103 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -42%
vegetablecounter
Groente + 154%
vita-score
Vitaliteit + 62%
co2-reduction-score
CO2 eq -61%
water-reduction-score
Water -68%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenGezinVariatieSeizoenGlutenvrijVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie601 kcal
Koolhydraten67 g
Suiker7 g
Vet28 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit23 g
Vezels18 g
Zout0.2 g
Allergenen informatie
Mosterd
Lactose
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten