Tostada met tempeh gehakt groenten en kidneybonenpuree

752 kcal
0 g groente

Vandaag staat er een Mexicaans tortilla gerecht op het menu. Het gerecht heet 'tostada', wat 'geroosterd' betekent. De basis van een tostada is een knapperige wrap met een bonenpuree. De toppings kunnen per regio verschillen. De tostada van vandaag maken we met vegan gehakt, courgette, tomaat en een frisse soja yoghurtsaus.

Tostada met tempeh gehakt

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen
  • 1 st Courgette Herkomst: Amapianetasi
  • 170 g Tempeh gehakt Herkomst: de Hobbit
  • 2 tl Cajunkruiden Herkomst: het blauwe huis
  • 400 g Kidneybonen Herkomst: La bio idea
  • 2 st Romatomaat Herkomst: Noordhoek
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • 4 ml Plantaardige yoghurt
  • snufje (Chili)peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Was de courgette en snijd in blokjes.
  2. Verhit olie in een bakpan en bak het tempeh gehakt samen met de courgette. Breng op smaak cajunkruiden en (chili)peper. Schep uit de pan en dek af met aluminiumfolie om zo het mengsel warm te houden.
  3. Spoel de kidneybonen af onder de kraan en laat uitlekken. Fruit in het overgebleven vet van de pan de ui en knoflook 2 minuten. Verwarm de kidneybonen mee en voeg een scheutje water toe. Stamp het daarna tot een puree of pureer met een staafmixer.
  4. Was de tomaat en snijd in plakjes.
  5. Verhit een droge bakpan (of gebruik 2 pannen) en bak de tortilla's goudbruin (of gebruik de oven). Besmeer met de kidneybonenpuree en beleg met het tempeh gehakt-courgette mengsel en de tomaat. Klop een beetje plantaardige yoghurt los met olijfolie en peper en druppel wat over de tostada.
TIP
Je kunt de spread ook als dipje gebruiken met verse groenten. Ook lekker met sla.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -27%
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit + 24%
co2-reduction-score
CO2 eq -73%
water-reduction-score
Water -26%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VeganLactosevrijVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie752 kcal
Koolhydraten71 g
Suiker15 g
Vet32 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit35 g
Vezels17 g
Zout2.2 g
Allergenen informatie
Sojabonen
Peulvruchten
Gluten
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten