Toscaanse groente-bonensoep met oude kaas ! Weinig koolhydraten
4,4
533 kcal
320 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag een heerlijke Italiaanse soep uit de regio Toscane op het menu, ook wel ribollita genoemd. In een traditionele ribollita zit palmkool, ook wel Toscaanse boerenkool genoemd. Deze bladgroente, is donkergroen en heeft een stevige bite. Buon appetito!

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 300 g Wortel Herkomst: De Eerste
- 200 g Witte bonen Herkomst: Your organic nature
- 400 g Cherrytomaten in saus Herkomst: La Bio Idea
- 200 g Palmkool Herkomst: Waog
- 50 g Geraspte oude kaas Herkomst: Kaandorp
- 0.5 st Verse basilicum Herkomst: Herbio
- 300 ml Bouillon
- 3 el Olie
- 2 tl Italiaanse kruiden
- snufje Peper
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Bereid de bouillon. Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de wortel en snijd klein. Verwarm ruim olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en wortel een aantal minuten op een laag vuur. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Temper daarna het vuur.
- Spoel de bonen in een zeef onder de kraan. Voeg de bonen en cherrytomaten in tomatensaus toe aan de soep. Breng op smaak met Italiaanse kruiden en peper. Laat de soep 10 minuten afgedekt heel zachtjes koken.
- Was intussen de palmkool, verwijder eventueel de harde nerven. Voeg de palmkool toe aan de soep en kook een paar minuten mee.
- Serveer de soep in mooie kommen en strooi de oude kaas erover. Maak af met de verse basilicum.
TIP
De harde nerven van de palmool kun je eventueel heel fijn snijden, opbakken in een bakpan en aan de soep toevoegen.4,4
Meet hoe goed je eet
True price -36%
Groente + 154%
Vitaliteit + 48%
CO2 eq -56%
Water -61%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Koolhydraatbewust, Afvallen
Voedingswaarden
Per portieEnergie533 kcal
Koolhydraten40 g
Suiker14 g
Vet27 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit24 g
Vezels17 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Melk


