Tortilla wraps met kidneybonen bleekselderij, spinazie en vegan kaas

788 kcal
250 g groente

Mmm, tortilla wraps op het menu! We vullen de wraps onder andere met rode kidneybonen. Kidneybonen zijn erg gezond. Naast dat ze veel vezels en eiwitten bevatten, zijn ze ook een goede bron van verschillende vitaminen en mineralen. Onze biologische kidneybonen zijn zonder suiker geconserveerd, er zit alleen water en een klein beetje zout bij. Zo hoort het!

Tortilla wraps met kidneybonen

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 st Bleekselderij Herkomst: heerlijke oogst!
  • 2 st Romatomaat Herkomst: Noordhoek
  • 100 g Spinazie Herkomst: Oegema
  • 360 g Kidneybonen Herkomst: Your Organic Nature
  • 70 g Tomatenpuree Herkomst: La bio idea
  • 4 st Tortilla wraps Herkomst: Amaizin
  • 75 g Vegan geraspte kaas Herkomst: Vegan deli
Zelf toevoegen
  • 1 el Olie
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Was de bleekselderij stengels en snijd in halve maantjes. Was de tomaat en snijd klein. Was de spinazie en laat goed uitlekken in een vergiet. Snijd de spinazie nog wat kleiner. Spoel de kidneybonen in een zeef onder de kraan.
  3. Verwarm olie in een bakpan en bak de tomatenpuree 1 minuut op een laag vuur. Voeg de bleekselderij en kleingesneden tomaten toe en laat 10 minuten afgedekt stoven. Voeg eventueel een scheutje water toe. Doe o het laatst de spinazie en kidneybonen erbij en verwarm mee.
  4. Schep de vulling op de wraps, bestrooi met de helft van de vegan kaas en vouw of rol ze dicht. Doe de wraps in een ovenschaal, strooi de overgebleven vegan kaas erover en verwarm nog circa 10 minuten in de voorverwarmde oven totdat de vegan kaas gesmolten is.
TIP
Ook lekker met mais en verse koriander.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -25%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 23%
co2-reduction-score
CO2 eq -45%
water-reduction-score
Water -56%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VeganVegetarischLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie788 kcal
Koolhydraten81 g
Suiker6 g
Vet40 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit19 g
Vezels12 g
Zout1.4 g
Allergenen informatie
Gluten
Sojabonen
Selderij
Mais
Peulvruchten
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten