Aardappel-andijviesalade met blauwe kaas-dressing en honing-walnoten
4,2
610 kcal
300 g groente
Andijvie kennen we vooral van de andijvie stamppot. Maar wist je dat je er een heerlijke licht-bittere salade van kunt maken. Erg lekker in combinatie met appel, noten en blauwe kaas. Deze salade straalt op iedere keuken of terrastafel.

Biologische ingrediƫnten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 500 g Krieltjes Herkomst: Eerste
- 1 st Andijvie Herkomst: Biolatina
- 1 st Appel
- 1 bosje Radijs Herkomst: Be-leaf
- 100 g Korenbloem blauw Herkomst: Cheesepack
- 25 g Walnoten Herkomst: IDorganics
- 0.5 st Honing Herkomst: Zuivelrijck
- 2 el Yoghurt
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was de krieltjes, halveer ze of snijd in vieren en kook in 15-20 minuten gaar. Giet het water af en laat een beetje afkoelen.
- Was de andijvie, laat goed uitlekken en snijd in kleine reepjes. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Maak de radijsjes schoon en snijd in plakjes.
- Verkruimel de helft van de blauw kaas in een kommetje, doe de yoghurt erbij en roer goed tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm een bakpan zonder olie en rooster de walnoten. Haal van het vuur en druppel de honing over de walnoten.
- Meng de krieltjes met de andijvie, appel en radijsjes. Verdeel de dressing over de salade en maak af met de honing-walnoten en de overgebleven blauwe kaas.
TIP
Je kunt de salade warm, lauw of koud eten. Wat jij het lekkerst vindt! 4,2
Meet hoe goed je eet
True price -46%
Groente + 138%
Vitaliteit + 59%
CO2 eq -87%
Water -93%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Seizoen, Variatie, Glutenvrij, Afvallen, Vegetarisch
Voedingswaarden
Per portieEnergie610 kcal
Koolhydraten68 g
Suiker17 g
Vet27 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit21 g
Vezels13 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Lactose
Noten
Melk