Spaghetti met limoenchili-crème met vega coquilles van koningsoesterzwam
3,8
594 kcal
240 g groente
De koningsoesterzwam, ook wel eryngii genoemd, is een grote paddenstoel met een dikke steel. De gehele paddenstoel kan gegeten worden. De koningsoesterzwam blijft ook bij het bakken stevig en heeft een licht zoete smaak. Qua structuur is deze paddenstoel erg geschikt als vleesvervanger, net als andere oesterzwammen.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 200 g Volkoren spaghetti Herkomst: Van der Moolen Food group
- 200 g Koningsoesterzwam Herkomst: Paddenstoelenrijk
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 1 st Prei Herkomst: Heerlijke oogst
- 150 g Spinazie Herkomst: Oegema
- 100 g Cottage cheese Herkomst: zuger
- 0.5 st Limoen Herkomst: Fair trasa
- 1 tl Chilivlokken (naar smaak) Herkomst: Organic Flavour Company
- 2 el Olijfolie
- snufje Zout en (chili)peper
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook voor de volkoren spaghetti. Kook in 8-10 minuten beetgaar. Giet daarna het water af en vang een beetje kookvocht op.
- Veeg de koningsoesterzwam schoon en snijd de stelen in 3 of 4 dikke ronde plakken. Snijd de hoedjes in kleine stukken en houd apart voor later. Pel en snipper de knoflook. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein. Was de spinazie, laat goed uitlekken en snijd in repen.
- Verwarm olijfolie in een brede bakpan en bak de 'coquilles' (de plakken) van koningsoesterzwam op een middelhoog vuur in 3-5 minuten goudbruin. Schep uit de pan en maak op smaak met peper en zout. Voeg aan dezelfde pan de prei en de kleingesneden koningsoesterzwam-hoedjes toe en bak 2-3 minuten op een hoog vuur. Voeg de spinazie en de knoflook toe en laat nog 2-3 minuten stoven.
- Schep de cottage cheese in een hakmolen of in een bakje. Meng deze met limoenrasp en -sap en de chillivlokken. Hoe langer je roert hoe smeuïger de crème wordt. Maak op smaak met zout.
- Voeg de spaghetti toe aan de pan met de prei. Doe er ook een dot limoenchili-crème samen met een schepje kookvocht bij en roer alles goed door. Schep de vega coquilles erop.
TIP
Ook erg lekker met een crunch van noten.3,8
Meet hoe goed je eet
True price -48%
Groente + 90%
Vitaliteit + 76%
CO2 eq -74%
Water -63%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Gezin, Seizoen, Afvallen, Variatie, 9 maanden, Vegetarisch, Lekker snel
Voedingswaarden
Per portieEnergie594 kcal
Koolhydraten72 g
Suiker8 g
Vet20 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit24 g
Vezels15 g
Zout0.6 g
Allergenen informatie
Melk
Gluten
Lactose
Tarwe


