Risotto van parelgerst met truffelboter champignons, paprika en salie

725 kcal
225 g groente

Klassieke smaken in een geweldig makkelijk recept. Risotto van parelgerst lijkt moeilijk, maar is eigenlijk alleen een beetje water toevoegen en roeren. Op het einde de lekkerste Hollandse handgeslagen truffelboter voor een super creamy eindresultaat. Fenomenaal.

Risotto van parelgerst met truffelboter

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Parelgerst Herkomst: Greenage
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 200 g Puntpaprika Herkomst: Almagro
  • 250 g Champignons Herkomst: paddenstoelenrijk
  • 5 g Verse salie Herkomst: Herbio
  • 0.5 st Limoen Herkomst: Fair trasa
  • 40 g Truffelboter Herkomst: Van de Koe
  • 25 g Zadenmix Herkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 500 ml Groentebouillon
  • 2 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Bereid de groentebouillon. Pel en snipper de ui en knoflook. Verwarm olie in een ruime bakpan en fruit de ui, knoflook en parelgerst 2 minuten. Schenk de helft van de bouillon erbij, roer regelmatig en laat de risotto het vocht opnemen. Herhaal dit totdat al het vocht is opgenomen en de risotto beetgaar is. Dit duurt ongeveer 25 minuten. Zet eventueel het vuur wat hoger als de risotto te vochtig blijft of voeg wat water toe als de risotto te droog is.
  2. Was intussen de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Pluk de salie van de takjes en snijd klein.
  3. Verwarm olie in een bakpan en bak de paprika en champignons 4-5 minuten op een hoog vuur. Voeg de helft van de salie toe en bak mee. Rasp de limoen boven de pan en knijp het sap eruit. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Schep op het laatste moment de truffelboter en de groenten door de risotto en schep alles goed door elkaar. Of schep het bovenop de risotto en strooi de overgebleven salie en zadenmix erover.
TIP
Op zoek naar een extra crunch? Bak dan de salie en knoflook in een laagje olie voor een mega-knapperig eindresultaat.
4,4
Gemiddelde van 21 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -38%
vegetablecounter
Groente + 79%
vita-score
Vitaliteit + 50%
co2-reduction-score
CO2 eq -66%
water-reduction-score
Water -62%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischVariatie9 maandenSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie725 kcal
Koolhydraten69 g
Suiker8 g
Vet40 g
Verzadigd vet14 g
Eiwit15 g
Vezels18 g
Zout0.2 g
Allergenen informatie
Noten
Lactose
Tarwe
Melk
Gluten
Pinda's
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten