Piadina met yazzara en colakruid spinazie en geblakerde limoen

606 kcal
380 g groente

Yazzara is een dip uit het Midden-Oosten op basis van wortel en pompoen. Deze simpele dip ga je zelf maken en serveer je met overheerlijke piadina's en spinazie. Erbij: geblakerde limoen. Dit blakeren zorgt ervoor dat de limoen een klein beetje zoetig wordt. Geweldig lekker.

Piadina met yazzara en colakruid

Biologische ingrediƫnten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Wortel Herkomst: Greenorganics
  • 400 g Gesneden pompoen Herkomst: Proef
  • 1 st Limoen Herkomst: Fairtrasa
  • 150 g Spinazie Herkomst: De Eerste
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
  • 1 tl Gember (verse) Herkomst: La Grama
  • 125 ml Zure room Herkomst: Weerribben Zuivel
  • 4 st Piadina wrap Herkomst: Terra Sana
  • 0.5 st Colakruid Herkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • 2 tl Honing
  • 1 tl Komijnpoeder
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Was of schil de wortel en snijd klein. Kook de wortel en de gesneden pompoen in ongeveer 15 minuten gaar.
  2. Snijd de limoen in partjes. Verwarm een droge bakpan en bak de limoen aan alle kanten op een hoog vuur totdat ze gaan blakeren. Schep de limoen eruit en schenk olie in de pan.
  3. Was de spinazie en laat goed uitlekken. Giet het water van de wortel en pompoen af en bak de helft in de bakpan op een hoog vuur gedurende 2-3 minuten (de andere helft bewaar je voor de yazzara saus). Voeg de spinazie toe, zet het vuur zacht en laat kort slinken (bewaar eventueel een handje spinazie voor garnering).
  4. Pel de knoflook. Schil en rasp de gember. Pureer met een staafmixer of hakmolentje de overgebleven wortel en pompoen samen met de zure room tot een stevige saus. Pers de knoflook erboven uit en breng verder op smaak met geraspte gember, honing, komijnpoeder, zout en (chili)peper.
  5. Smeer de yazzara op de piadina's en schep de gebakken groente erop. Lekker met de geblakerde limoen.
TIP
De limoen kun je ook uitknijpen over het gerecht voor extra frisheid.
4,2
Gemiddelde van 57 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -38%
vegetablecounter
Groente + 202%
vita-score
Vitaliteit + 49%
co2-reduction-score
CO2 eq -73%
water-reduction-score
Water -59%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischSeizoen9 maandenVariatieAfvallenGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie606 kcal
Koolhydraten59 g
Suiker15 g
Vet31 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit17 g
Vezels13 g
Zout2 g
Allergenen informatie
Melk
Tarwe
Lactose
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten