Piadina met yazzara en komkommerkruid spinazie en geblakerde limoen
4,2
604 kcal
380 g groente
Yazzara is een dip uit het Midden-Oosten op basis van wortel en pompoen. Deze simpele dip ga je zelf maken en serveer je met overheerlijke piadina's en spinazie. Erbij: geblakerde limoen. Dit blakeren zorgt ervoor dat de limoen een klein beetje zoetig wordt. Geweldig lekker.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 150 g Wortel Herkomst: De Eerste
- 400 g Gesneden pompoen Herkomst: Proef
- 1 st Limoen Herkomst: Fair trasa
- 200 g Spinazie Herkomst: Oegema
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 1 tl Gember (verse) Herkomst: Befair
- 125 ml Zure room Herkomst: Weerribben Zuivel
- 4 st Piadine spelt wrap Herkomst: La Bio Idea
- 0.5 st Komkommerkruid Herkomst: Herbio
- 2 el Olijfolie
- 2 tl Honing
- 1 tl Komijnpoeder
- snufje Zout en (chili)peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Was of schil de wortel en snijd klein. Kook de wortel en de gesneden pompoen in ongeveer 15 minuten gaar.
- Snijd intussen de limoen in partjes. Verwarm een droge bakpan en bak de limoen aan alle kanten op hoog vuur totdat ze gaan blakeren. Schep de limoen eruit en schenk olie in de pan.
- Was de spinazie en laat goed uitlekken. Giet het water van de wortel en pompoen af en bak de helft van de groenten in de bakpan op een hoog vuur gedurende 2-3 minuten (de andere helft bewaar je voor de yazzara saus). Voeg de spinazie toe, zet het vuur zacht en laat kort slinken (bewaar eventueel een handje spinazie voor garnering).
- Pel de knoflook. Schil en rasp de gember. Pureer met een staafmixer of hakmolentje de overgebleven wortel en pompoen samen met de zure room tot een stevige saus. Pers de knoflook erboven uit en breng verder op smaak met geraspte gember, honing, komijnpoeder, zout en (chili)peper.
- Verwarm de piadina's kort in een droge bakpan of in de broodrooster. Smeer de yazzara (pompoensaus) op de piadina's en schep de gebakken groente erop. Lekker met de geblakerde limoen en komkommerkruid.
TIP
De limoen kun je ook uitknijpen over het gerecht voor extra frisheid. 4,2
Meet hoe goed je eet
True price -42%
Groente + 202%
Vitaliteit + 59%
CO2 eq -74%
Water -56%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegetarisch, Seizoen, 9 maanden, Variatie, Afvallen, Gezin
Voedingswaarden
Per portieEnergie604 kcal
Koolhydraten57 g
Suiker14 g
Vet31 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit18 g
Vezels13 g
Zout2 g
Allergenen informatie
Melk
Tarwe
Lactose
Gluten


