One pot cheesy 'taco' met gehakt, macaroni en burrata
3,7
866 kcal
300 g groente
Een heel makkelijk gerecht in één pan dat je laat glimlachen. Veel tomaten, paprika en maïs samen met grandioos rundergehakt en heerlijke Mexicaanse kruiden. Erop: een lekkere, romige burrata. Niks meer aan doen, gewoon genieten.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 200 g Gehakt H-O-H Herkomst: Future Food Group
- 3 st Tomaat Herkomst: Noordhoek
- 200 g Puntpaprika Herkomst: Frank de Koning
- 2 tl Mexicaanse kruiden Herkomst: Het blauwe huis
- 170 g Volkoren macaroni Herkomst: La Bio idea
- 200 g Mais Herkomst: Machandel
- 100 g Burrata Herkomst: Fattori degli alburni (let op: dierlijk stremsel)
- 125 g Burrata Herkomst: CheesePack
- 1 el Olijfolie
- 250 ml Water
- snufje Zout en peper
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm olie in een ruime bakpan en bak in 5 minuten het gehakt rul en gaar. Kruid met zout en peper en schep het gehakt uit de pan.
- Was intussen de tomaat en snijd klein. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Gebruik de pan van het gehakt en bak de paprika en tomaat enkele minuten op een hoog vuur. Breng op smaak met Mexicaanse kruiden. Schenk het water erbij en laat 3 minuten pruttelen.
- Voeg de macaroni toe en kook afgedekt circa 8 minuten in de tomatensaus. Roer regelmatig en kruid met peper en zout. Giet de mais af en verwarm enkele minuten mee. Voeg ook het gehakt weer toe.
- Schep de macaroni op de borden en verdeel de burrata eroverheen.
TIP
Je kunt ook een kleine salade maken van de helft van de paprika, maïs en tomaat voor een frisse noot. 3,7
Meet hoe goed je eet
True price -14%
Groente + 138%
Vitaliteit + 33%
CO2 eq + 33%
Water + 2%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maanden, Variatie, Eiwitrijk, Lekker snel, Gezin
Voedingswaarden
Per portieEnergie866 kcal
Koolhydraten83 g
Suiker20 g
Vet37 g
Verzadigd vet16 g
Eiwit44 g
Vezels14 g
Zout0.8 g
Allergenen informatie
Melk
Paprika
Varken
Rund
Tarwe
Mais
Gluten
Lactose