Stamppotje met schelvis pittige rucola en gestoofde koolraap

687 kcal
250 g groente

Een frisse stamppot voor de heerlijkste dagen van het jaar met zacht in boter gestoofde koolraap, rucola en lekkere vis. Lekker fris, maar toch ook aards door de koolraap. Door het hoge gehalte aan vitamine C en andere mineralen in de kool, heeft hij de bijnaam 'de citroen van het noorden'.

Stamppotje met schelvis

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 600 g Aardappels, kruimig Herkomst: De Eerste
  • 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 0.5 st Koolraap Herkomst: Smits van Oijen
  • 200 g Schelvisfilet met vel Herkomst: Fish & more
  • 0.5 st Citroen Herkomst: Biosikelia
  • 100 g Rucola Herkomst: Snijderij Udea
Zelf toevoegen
  • 1 el Olijfolie
  • 2 el Boter
  • 1 tl Kerriepoeder
  • 1 el Bloem
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels en spoel onder de kraan. Snijd klein en kook in 15-20 minuten gaar. Giet het water af en laat afgedekt uitstomen.
  2. Pel de ui en snijd in stukken. Schil de koolraap en snijd in stukjes. Verwarm olie in een bakpan en bak de ui en koolraap eerst 3 minuten op een hoog vuur. Voeg een scheutje water en boter toe en laat afgedekt 10 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met kerriepoeder, peper en zout.
  3. Dep de vis droog. Meng goed door de bloem en breng op smaak met peper en zout. Verwarm de boter in een bakpan en bak de vis op een middelhoog vuur. Kruid met zout en peper. Rasp de citroenschil erboven en pers wat sap uit.
  4. Stamp intussen de aardappels met een beetje kookvocht van de koolraap (of melk) tot een smeuïge puree.
  5. Was de rucola, snijd kleiner. Schep de rucola, koolraap en ui door de puree en serveer met de gebakken schelvis.
TIP
Een stamppot wordt extra lekker door een klein zuurtje. Dit kan een likje mosterd, een kneepje citroensap, een scheutje (rode wijn)azijn of een schep piccalilly zijn. Kies en maak de stamppot nog beter.
4,1
Gemiddelde van 44 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -41%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 52%
co2-reduction-score
CO2 eq -79%
water-reduction-score
Water -76%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GezinVariatieSeizoenLactosevrijGlutenvrij9 maandenEiwitrijk

Voedingswaarden

Per portie
Energie687 kcal
Koolhydraten72 g
Suiker7 g
Vet28 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit29 g
Vezels13 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
Vis
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten