Parelcouscous met romanesco en romige hummus
3,5
818 kcal
400 g groente
Een romanesco is een soort bloemkool en lijkt wel een een beetje op een kroon met al haar torentjes. Deze torentjes heten 'fractals'. Vertel een mooi verhaal en de kinderen zullen geheid smullen. De parelcouscous is heel zacht en smaakt verrassend lekker in combinatie met de romige hummus.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Romanesco Herkomst: De Eerste
- 170 g Parelcouscous Herkomst: Greenage
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 180 g Kikkererwten Herkomst: Machandel
- 20 g Sesamzaadjes Herkomst: IDorganics
- 65 ml Crème fraîche Herkomst: Weerribben Zuivel
- 150 g Wild wonder tomaatjes Herkomst: De Koning
- 2 el Olijfolie extra vierge
- 2 tl Paprikapoeder
- 1 tl Gemalen komijn
- snufje Zout en (chili)peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de roosjes van de stronk en de stronk in stukken. Verdeel de romanesco roosjes over de bakplaat, besprenkel met olie en bak circa 20 minuten in de oven.
- Breng intussen een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook en kook de parelcouscous in 12 minuten gaar. Giet het water af en laat even uitdampen.
- Pel de knoflook. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en stop ze in een blender of hakmolen. Voeg de sesamzaadjes, olijfolie, uitgeperste knoflook, komijn-en paprikapoeder, zout en (chili)peper toe en maal fijn. Roer de crème fraîche en een scheutje water erdoor zodat je een romige hummus krijgt.
- Was de cherrytomaten en halveer of snijd in vieren. Leg ze 5-7 minuten op de bakplaat bij de romanesco. Schep de cherrytomaten samen met de romanesco door de parelcouscous en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de parelcouscous met een flinke schep romige hummus.
TIP
Je kunt ook een aantal kikkererwten apart bakken in een pan (of in de oven) en deze over het gerecht strooien. 3,5
Meet hoe goed je eet
True price -37%
Groente + 217%
Vitaliteit + 50%
CO2 eq -56%
Water -65%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegetarisch, Variatie, Eiwitrijk, Gezin, Seizoen, Lekker snel, 9 maanden
Voedingswaarden
Per portieEnergie818 kcal
Koolhydraten81 g
Suiker6 g
Vet37 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit32 g
Vezels18 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Tarwe
Lactose
Peulvruchten
Gluten
Paprika
Sesamzaad
Melk


