Carpaccio van coeur de boeuf tomaten met buffelmozzarella en meergranen stokbroodje
4,4
722 kcal
250 g groente
Een carpaccio is eigenlijk dungesneden rundvlees, maar in dit geval hebben we hem vegetarisch gemaakt en heerlijk zomers. Met grote Coeur de boeuf tomaten en buffelmozzarella. Het is niet erg als de tomaten nog een beetje groen zien, want ze rijpen van binnen naar buiten. Tip: haal de tomaten uit de zak en laat ze verder rijpen op de fruitschaal.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Meergranen stokbroodje Herkomst: Van der Westen
- 50 g Rucola Herkomst: Snijderij Udea
- 500 g Coeur de Boeuf tomaat Herkomst: Gert van Brakel
- 125 g Buffelmozzarella Herkomst: Diano Casearia
- 0.5 st Verse basilicum Herkomst: Herbio
- 50 g Zwarte olijventapenade Herkomst: Epikouros
- 1 el Olijfolie extra vierge
- 1 el Balsamicoazijn
- snufje Zout en peper
Bereiding (15 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 180 ºC en bak het brood 8-10 minuten. Laat afkoelen en snijd in plakjes.
- Was de rucola, laat goed uitlekken en verdeel een deel over de borden. Snijd de tomaten in dunne plakjes en leg deze als een carpaccio erop. Kruid met peper en zout.
- Laat de mozzarella uitlekken (vang het vocht op in een bakje) en scheur of snijd in stukken. Verdeel de mozzarella, samen met de basilicum en rest van de rucola over de tomatencarpaccio.
- Roer de tapenade los met een deel van het mozzarella vocht en druppel een beetje over de tomatencarpaccio. Of smeer de tapenade op je broodje. Breng verder op smaak met olijfolie extra vierge, balsamicoazijn, peper en zout.
- Serveer de carpaccio met het knapperige brood.
TIP
Basilicum over? Hak het fijn en meng met een beetje olijfolie, je hebt dan heerlijk basilicum-olie die je nog best lang kunt gebruiken. 4,4
Meet hoe goed je eet
True price -32%
Groente + 98%
Vitaliteit + 42%
CO2 eq -60%
Water -32%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Specials, Vegetarisch, Seizoen
Voedingswaarden
Per portieEnergie722 kcal
Koolhydraten67 g
Suiker13 g
Vet38 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit25 g
Vezels10 g
Zout2.1 g
Allergenen informatie
Melk
Tarwe
Lactose
Gluten