Tomaat egg drop curry met rijst papadums en chocolademunt

647 kcal
290 g groente

Dit gerecht is een soort Indiase variant op de shakshuka, waarbij de eieren langzaam garen in de saus. Lekker veel specerijen erbij en je hele keuken geurt heerlijk. Samen met de rijst ook nog lekker voedzaam. De papadums geven een lekker knapperige bite en de chocolade munt is een fijne toevoeging.

Tomaat egg drop curry met rijst

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Volkoren basmatirijst Herkomst: IDorganics
  • 2 tl Gember Herkomst: Befair
  • 1 tl Kurkuma Herkomst: Ipoki
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 0.5 st Rode peper Herkomst: Gert van Brakel
  • 400 g Tomaat Herkomst: Organic Brothers
  • 150 g Spinazie Herkomst: Oegema
  • 2 st Eieren Herkomst: 't paradijs
  • 0.5 st Verse chocolade munt Herkomst: Herbio
  • 35 g Mini papadums Herkomst: Yakso
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 300 ml Water
  • 1 tl Komijnpoeder
  • 1 tl Paprikapoeder
  • snufje Zout en peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de rijst in 20-25 minuten gaar. Giet het water af en laat uitdampen.
  2. Maak ondertussen een boemboe door de gember en kurkuma te schillen en klein te snijden of te raspen. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de rode peper fijn. Haal eventueel de zaadjes en de zaadlijsten eruit om de grootste hitte uit de rode peper de halen. Vijzel, blend of hak alles grof met en beetje olie.
  3. Verwarm olie in een ruime bakpan en bak eerst de boemboe 1-2 minuten. Breng op smaak met de komijn- en paprikapoeder.
  4. Was de tomaten en snijd klein. Schep de tomaten in de pan, schenk het water erbij en laat 8-10 minuten pruttelen zonder deksel. Was de spinazie, laat goed uitlekken en snijd kleiner. Voeg de laatste minuten de spinazie toe aan de pan en laat deze slinken.
  5. Proef de tomatencurry en breng eventueel verder op smaak met zout. Maak holletjes in de tomatencurry en breek de eieren hierin. Dek de pan af met een deksel totdat de eieren gaar zijn (circa 8 minuten) en serveer met de rijst, papadums en chocolademunt.
TIP
Houd rekening met de specerijen: de een houdt iets meer van gember of rode peper dan de ander. Je kunt altijd een beetje boemboe apart houden en deze zelf als sambal op je eigen gerecht serveren.
3,7
Gemiddelde van 13 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -28%
vegetablecounter
Groente + 130%
vita-score
Vitaliteit + 53%
co2-reduction-score
CO2 eq -51%
water-reduction-score
Water + 77%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GlutenvrijAfvallenLactosevrijGezinVariatieVegetarisch9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie647 kcal
Koolhydraten77 g
Suiker10 g
Vet28 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit17 g
Vezels8 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Ei
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten