Kruidige Tjap Tjoy met spitskool crispy eitje en pinda's

856 kcal
320 g groente

Tjap Tjoy is een typisch Chinees gerecht en het betekent letterlijk gemengde groenten. De groenten worden gewokt en daarna in een saus gaar gekookt. Het maakt niet uit welke groenten je gebruikt voor een Tjap Tjoy, alles kan en mag. Ideaal om de restjes uit je koelkast op te maken. Vandaag serveren we de Tjap Tjoy met een lekker crispy eitje.

Kruidige Tjap Tjoy met spitskool

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Volkoren basmatirijst Herkomst: IDorganics
  • 250 g Puntpaprika Herkomst: Almagro
  • 300 g Gesneden spitskool Herkomst: de Lepelaar
  • 10 g Kruidenmix Tjap Tjoy Herkomst: Beltane
  • 200 ml Kokosmelk Herkomst: Amaizin
  • 2 st Eieren Herkomst: 't paradijs
  • 0.5 st Verse koriander Herkomst: Herbio
  • 0.5 bosje Bosui Herkomst: Biolatina
  • 25 g Pinda's ongezouten Herkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 3 el Olie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20-25 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet de rijst afgedekt opzij.
  2. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Verwarm olie in een brede bakpan en roerbak eerst de spitskool 2-3 minuten op een hoog vuur. Roerbak dan de paprika 1 minuut mee.
  3. Voeg de Tjap Tjoy kruidenmix, kokosmelk en een scheutje water toe, temper het vuur en laat ongeveer 7 minuten zachtjes stoven.
  4. Verhit olie in een bakpan en bak de eieren krokant, het mag bijna frituren zijn. Schep de groente bij de rijst en serveer het ei erop. Hak de koriander fijn. Snijd de bosui in hele dunne ringetjes en strooi erover. Maak af met klein gehakte pinda's.
TIP
Je kunt uiteraard de eieren ook eerst pocheren en dan bakken, dan blijft het eigeel lekker zacht!
3,8
Gemiddelde van 23 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -24%
vegetablecounter
Groente + 154%
vita-score
Vitaliteit + 59%
co2-reduction-score
CO2 eq -42%
water-reduction-score
Water + 141%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SpecialsVegetarischLactosevrij9 maandenGlutenvrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie856 kcal
Koolhydraten75 g
Suiker14 g
Vet48 g
Verzadigd vet19 g
Eiwit23 g
Vezels12 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Koriander
Paprika
Selderij
Ei
Glutamaat
Pinda's
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten