Tikka masala met koriander-kokossaus basmatirijst en cashewnoten
4,0
740 kcal
250 g groente
Tikka masala is een Indiaas gerecht wat vaak met kip wordt gegeten. Er wordt gezegd dat het ooit is ontstaan toen een klant de stukjes kip te droog vond. De kok voegde er tomatensaus aan toe en zo ontstond tikka masala. Vandaag maken we een vega(n) variant met linzen en cashewnoten. Doordat rode linzen tijdens de bereiding papperig worden, zijn ze bijzonder geschikt voor soepen, sauzen en puree.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 150 g Volkoren basmatirijst Herkomst: IDorganics
- 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 300 g Tomaat Herkomst: Organic Brothers
- 250 g Puntpaprika Herkomst: Almagro
- 70 g Rode linzen Herkomst: Nature Bio Foods
- 2 tl Garam masala Herkomst: Het blauwe huis
- 200 ml Kokosmelk Herkomst: Amaizin
- 0.5 st Verse koriander Herkomst: Herbio
- 25 g Cashewnoten Herkomst: IDorganics
- 200 ml Bouillon
- 1 el Olie
- 1 tl Sambal
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de volkoren basmatirijst in een zeef onder de kraan en kook in 20-25 minuten gaar. Giet het water af en laat afgedekt nagaren.
- Pel en snipper de ui. Was de tomaat en snijd klein. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Spoel de rode linzen in een zeef onder de kraan. Bereid de bouillon.
- Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de garam masala kruiden toe en bak kort aan. Doe de tomaat, rode linzen en paprika in de pan en roer alles goed door elkaar. Voeg de kokosmelk en de bouillon toe en laat 15 minuten afgedekt pruttelen op een laag vuur. Breng op smaak met de sambal, zout en peper.
- Was de koriander en snijd klein. Hak de cashewnoten grof. Serveer de tikka masala met de basmatirijst en strooi de koriander en cashewnoten erover.
TIP
Je kunt ook een deel van de koriander en cashewnoten door de rijst mengen. Superlekker! 4,0
Meet hoe goed je eet
True price -29%
Groente + 98%
Vitaliteit + 71%
CO2 eq -57%
Water + 154%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maanden, Glutenvrij, Variatie, Lactosevrij, Vegetarisch, Vegan
Voedingswaarden
Per portieEnergie740 kcal
Koolhydraten83 g
Suiker14 g
Vet28 g
Verzadigd vet16 g
Eiwit22 g
Vezels19 g
Zout0.2 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Paprika
Koriander
Mosterd
Noten


