Snelle Thaise spitskool curry met fonio en pinda's

631 kcal
300 g groente

Fonio is het oudste authentiek Afrikaanse graan. Het groeit op arme zandgrond met weinig water aan de rand van de Sahara. De groei van het graan is niet alleen praktisch om te consumeren, maar gaat ook verwoestijning en erosie tegen. Vrouwencoöperaties schonen en verwerken de fonio, ze koken en drogen het en verkopen het op de markt of het overschot voor export.

Snelle Thaise spitskool curry

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 100 g Fonio Herkomst: Do-it
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 200 g Wortel Herkomst: De Eerste
  • 300 g Gesneden spitskool Herkomst: de Lepelaar
  • 25 g Thaise groene currypasta Herkomst: Onoff Spices
  • 160 g Kokosroom Herkomst: Onoff Spices
  • 25 g Pinda's ongezouten Herkomst: IDorganics
  • 0.5 st Verse koriander Herkomst: Herbio
  • 0.5 st Limoen Herkomst: Fair trasa
Zelf toevoegen
  • 1 el Olie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook en kook de fonio 3-5 minuten. Laat heel goed uitlekken en zet afgedekt opzij.
  2. Pel en snipper de ui en knoflook. Was of schil de wortel en snijd klein.
  3. Verhit de olie in een wok of bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg dan de voorgesneden spitskool en wortel toe en roerbak 5 minuten op een hoog vuur.
  4. Temper het vuur, doe de currypasta en kokosmelk erbij en laat afgedekt zachtjes stoven tot de groente beetgaar is.
  5. Roer de fonio los met een vork en serveer met de curry en fijngehakte pinda's, koriander en limoen.
TIP
Gebruik nog wat andere kruiden zoals chilivlokken en/of kurkuma om de fonio nog meer op smaak te brengen.
3,8
Gemiddelde van 44 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -34%
vegetablecounter
Groente + 138%
vita-score
Vitaliteit + 37%
co2-reduction-score
CO2 eq -81%
water-reduction-score
Water -38%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischVariatie9 maandenGlutenvrijLactosevrijLekker snelVeganSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie631 kcal
Koolhydraten61 g
Suiker14 g
Vet35 g
Verzadigd vet17 g
Eiwit15 g
Vezels14 g
Zout1.4 g
Allergenen informatie
Pinda's
Koriander
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten