Thaise roerbak (Pad Kra Pao) met tofu crumble en thaise basilicum ! Weinig koolhydraten
Nog geen reviews
577 kcal
250 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST Geïnspireerd door de Thaise Pad Krapow, brengt dit vegetarische gerecht dezelfde kruidige, hartige smaken — maar met een eigen draai. De krokante tofu crumble vervangt het vlees en zorgt voor een verrassende bite, terwijl de Thaise basilicum voor die kenmerkende geur en frisheid blijft zorgen.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 250 g Tofu Herkomst: Prolaterre
- 1 st Sjalot Herkomst: Lukassen
- 200 g Puntpaprika Herkomst: Almagro
- 300 g Spitskool, gesneden Herkomst: de Lepelaar
- 0.5 st Limoen Herkomst: Fair trasa
- 15 ml Plantaardige vissaus Herkomst: Diamond Fish
- 25 g Pinda's ongezouten Herkomst: IDorganics
- 2 st Eieren Herkomst: 't Paradijs
- 0.5 st Verse Thaise basilicum Herkomst: Herbio
- 1 el Tarwebloem
- 2 el (Sesam)olie
- 1 el Ketjap
- 1 tl Honing
- snufje Zout en peper
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200 °C, zorg dat de oven goed heet is. Dep de tofu droog met keukenpapier of een schone doek en verkruimel met je handen in kleine stukken. Meng de tofu in een kom met bloem en een scheutje olie, zout en peper. Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 15 minuten knapperig.
- Pel en snipper de sjalot. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes.
- Verhit olie in een bakpan en fruit de sjalot 2 minuten, voeg de paprika en gesneden spitskool toe en roerbak nog 3-4 minuten op hoog vuur. Meng in een kom limoensap, vegan vissaus, ketjap en honing en giet dit over de groenten. Verwarm dit kort mee en laat de smaken goed samen komen.
- Verhit olie in een andere bakpan en bak per persoon een knapperige eitje.
- Serveer de roerbak met het gebakken ei erop. Werk af met de tofu crumble, Thaise basilicum en gehakte pinda’s.
TIP
Hou je van een beetje pit? Strooi er dan wat chilivlokken overheen. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -33%
Groente + 98%
Vitaliteit + 41%
CO2 eq -61%
Water -47%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Afvallen, Koolhydraatbewust
Voedingswaarden
Per portieEnergie577 kcal
Koolhydraten25 g
Suiker14 g
Vet36 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit33 g
Vezels8 g
Zout1.4 g
Allergenen informatie
Sojabonen
Pinda's
Ei
Paprika


