Thaise groene curry met kip basmatirijst en groenten
Nog geen reviews
762 kcal
250 g groente

Thaise groene-currypasta is aromatisch en lekker pittig. De pasta is goed te combineren met alle soorten vlees en vis, en met veel soorten groenten. In combinatie met kokosmelk zet je in een handomdraai een heerlijke curry op tafel met authentiek Thaise smaken.
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 25 minuten gaar. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
- Snijd de kip in grove stukken. Pel en snipper intussen de ui. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Verhit olie in een ruime pan en bak de ui, paprika en kip 4-5 minuten op een middelhoog vuur.
- Was de spinazie grondig, laat uitlekken en snijd kleiner. Voeg de rode currypasta en spinazie toe aan de pan en bak nog 1 minuut. Doe de kokosmelk erbij en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Serveer de rijst met de curry en werk af met koriander.
TIP
Ook erg lekker met nootjes zoals pinda's of cashewnoten.Biologische ingrediƫnten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 150 g Volkoren basmatirijstHerkomst: IDorganics
- 200 g KipdijbeenfiletHerkomst: Kemper Kip
- 1 st UiHerkomst: TVA Organics
- 200 g PuntpaprikaHerkomst: Almagro
- 300 g SpinazieHerkomst: Heulheuve
- 25 g Thaise groene currypastaHerkomst: Onoff Spices
- 160 g KokosroomHerkomst: Onoff Spices
- 0.5 st Verse korianderHerkomst: Herbio
- 1 el Olijfolie
- snufje Zout en (chili)peper
Meet hoe goed je eet
True price -36%
Groente + 98%
Vitaliteit + 55%
CO2 eq -56%
Water -31%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Gezin, Variatie, Specials, Lactosevrij, Seizoen, 9 maanden, Glutenvrij, Vegan
Voedingswaarden
Per portieEnergie762 kcal
Koolhydraten67 g
Suiker9 g
Vet38 g
Verzadigd vet18 g
Eiwit32 g
Vezels9 g
Zout1.4 g
Allergenen informatie
Paprika
Kip
Koriander