Thaise mosselen met kokossaus rijst, spitskool en limoen
4,0
874 kcal
275 g groente

Wil jij mosselen eten op een ander niveau? Ga dan helemaal los met deze Thaise mosselen met kokosmelk, spitskool en paprika. Doop de mosselen in de saus en slurp ze helemaal op!
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Spoel de volkoren basmatirijst in een zeef onder de kraan. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de rijst in 20-25 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.
- Was de paprika en snijd klein. Spoel de mosselen goed onder de kraan en gooi gebroken schelpen weg.
- Verwarm olie in een brede (afsluitbare) pan en bak hierin eerst de spitskool 2-3 minuten op een hoog vuur. Voeg de paprika toe en bak nog eens 2 minuten mee. Voeg de Thaise currypasta toe samen met de kokosmelk toe, roer om en zet het vuur lager.
- Voeg de mosselen toe aan de pan met groenten, sluit af met een deksel en schud om. Na een aantal minuten zijn alle schelpen geopend.
- Schep de rijst op de borden en verdeel hierover de curry, groenten en mosselen. Rasp als laatste limoenschil over het gerecht en knijp het limoensap uit.
TIP
Als een mossel openstaat kun je een tikje erop geven. Gaan ze dan alsnog dicht? Dan zijn ze goed.Biologische ingrediƫnten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 150 g Volkoren basmatirijstHerkomst: IDorganics
- 250 g Puntpaprika Herkomst: Almagro
- 1000 g MosselenHerkomst: Qualimer
- 300 g Gesneden spitskoolHerkomst: de Lepelaar
- 25 g Thaise groene currypastaHerkomst: Onoff Spices
- 160 ml Thaise kokosroomHerkomst: On off spices
- 0.5 st LimoenHerkomst: Fair trasa
- 2 el Olie
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -11%
Groente + 118%
Vitaliteit + 49%
CO2 eq + 23%
Water + 145%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Glutenvrij, Variatie, Lekker snel, Specials, Eiwitrijk, Seizoen, Lactosevrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie874 kcal
Koolhydraten73 g
Suiker13 g
Vet42 g
Verzadigd vet17 g
Eiwit36 g
Vezels11 g
Zout2.5 g
Allergenen informatie
Paprika
Schaaldieren