Thaise kokos-gehaktballetjes met broccoli en udon noodles
3,8
777 kcal
250 g groente
Broccoli is een knapperige en frisse groente die erg veelzijdig is in de keuken. Broccoli is het meervoudige Italiaanse woord voor 'broccolo'. Broccolo betekent 'de bloeiende top van een kool'. Wist je dat deze groente bij ons op plek nummer 6 staat van meest gegeten groenten?

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 170 g Udon noodles Herkomst: Miefabriek
- 1 st Broccoli Herkomst: Lexportia
- 2 st Sjalot Herkomst: Lukassen
- 20 g Kokosrasp Herkomst: Horizon
- 200 g Kipgehakt, gekruid Herkomst: Kemper Kip
- 0.5 st Limoen Herkomst: Fair trasa
- 2 el (Rijst)azijn
- 2 el Sojasaus
- 2 el Bakolie
- 15 g Roomboter
- snufje Zout en (chili)peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de noodles in 12 minuten gaar. Giet het water af en breng op smaak met (rijst)azijn, sojasaus, zout en (chili)peper.
- Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Was de broccoli en snijd in roosjes. Snijd de stronk klein. Kook of stoom de broccoli 10 minuten, giet het water af en zet afgedekt opzij.
- Pel de sjalotten en snijd in partjes. Doe de kokosrasp in een schaaltje. Vorm met je handen gehaktballetjes. Wentel de gehaktballetjes door de kokosrasp.
- Verwarm olie en boter in een bakpan en bak de gehaktballetjes samen met de sjalotten bruin en gaar in 10 minuten. Pers het limoensap erboven uit en bak de laatste paar minuten mee.
- Serveer de noodles met de broccoli en de kokos-gehaktballetjes met sjalotten. Garneer met overgebleven kokosrasp.
TIP
Hou je van pit? Voeg dan wat sambal toe aan de gehaktballetjes.3,8
Meet hoe goed je eet
True price -25%
Groente + 98%
Vitaliteit + 28%
CO2 eq -34%
Water -54%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maanden, Gezin, Seizoen, Variatie, Lactosevrij, Eiwitrijk
Voedingswaarden
Per portieEnergie777 kcal
Koolhydraten65 g
Suiker5 g
Vet36 g
Verzadigd vet13 g
Eiwit42 g
Vezels12 g
Zout1.7 g
Allergenen informatie
Tarwe
Gluten
Kip
Koriander
Mosterd


