Thaise khao soi soep met bruine rijst noodles
Nog geen reviews
709 kcal
0 g groente
De khao soi kruidenpasta is de basis voor een zoet-pittige kokossoep. Deze soep komt oorspronkelijk uit Chiang Mai (Noord-Thailand) en wordt traditioneel geserveerd met noodles. Een heerlijke combinatie om eens te proberen! De glutenvrije noodles en groenten zorgen ervoor dat het een complete maaltijdsoep is. Khao soi wordt traditioneel met stokjes gegeten. Durf jij dat aan?

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Rode paprika Herkomst: Frank de Koning
- 1 st Paksoi Herkomst: Puur Origine
- 25 g Thaise khao soi pasta Herkomst: onoff spices
- 200 ml Kokosmelk Herkomst: Amaizin
- 125 g Bruine rijst noodles Herkomst: Terra Sana
- 50 g Pinda's Herkomst: ekomenu maatwerk 25 g
- 1 el Bakolie
- 500 ml Water
- snufje Zout en peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel de ui en snijd in halve ringen. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Was de paksoi en snijd in reepjes, houd de witte stelen en het groene blad gescheiden.
- Verhit bakolie in een soeppan en fruit de ui en paprika 2 minuten. Bak de Thaise khao soi pasta 1 minuut mee en blus af met de kokosmelk en het water.
- Voeg de paksoi stelen en de bruine rijst noodles toe aan de pan en kook in 10 minuten gaar.
- Voeg als laatste de paksoi bladeren toe en kook 2 minuten mee. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.
- Rooster de pinda's in een droge koekenpan en garneer de Thaise khao soi soep ermee. Heb je een glutenallergie? Was de pinda's dan eerst onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen.
TIP
Ook erg lekker met verse koriander. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price
Groente -100%
Vitaliteit
CO2 eq
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lekker snel, Vegetarisch, Lactosevrij, Glutenvrij, Vegan
Voedingswaarden
Per portieEnergie709 kcal
Koolhydraten59 g
Suiker12 g
Vet44 g
Verzadigd vet17 g
Eiwit15 g
Vezels8 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Sojabonen
Peulvruchten
Koriander
Pinda's


