Pastasalade met komkommer en koolrabi met kip en hummusdressing

4,7
Gemiddelde van 3 reviews
811 kcal
330 g groente
Pastasalade met komkommer en koolrabi

Vandaag een heerlijke frisse pastasalade met gemarineerde groente en kip, ideaal voor een zomerse dag. Een van de ingrediënten die we leveren is koolrabi. Koolrabi is geen wortel of knol, maar een verdikking van de stengel. Gekookt lijkt de smaak van koolrabi op die van bloemkool, maar net wat pittiger. Rauw smaakt koolrabi lekker fris, een beetje als radijs.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de pasta in ongeveer 8 minuten beetgaar. Giet het water af en spoel koud. Besprenkel met olijfolie en roer om.
  2. Hak de peterselie fijn. Meng voor de marinade het citroensap met de olijfolie en peterselie en breng op smaak met peper en zout. Schil de koolrabi. Was de komkommer. Snijd de koolrabi en komkommer in blokjes of lange linten. Als je een spiraalsnijder hebt kun je ook spaghetti of tagliatelle maken van groente. Schep de koolrabi en komkommer door de marinade en zet opzij tot je klaar bent met de bereiding van de rest van het recept.
  3. Verdun de hummus met een scheutje water en eventueel een beetje van de overgebleven citroensap. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Kruid de kip met zout en peper. Verwarm een scheutje olie in een bakpan en bak de kipdijbeenfilet 5-7 minuten aan beide kanten. Breng op smaak met zout en peper, laat afkoelen en snijd in plakjes.
  5. Spoel de spinazie in een zeef onder de kraan, snijd kleiner en laat heel goed uitlekken. Schep alle groenten samen met de marinade door de pasta, leg de kip erop en druppel de hummus dressing erover.
TIP
Het is ook heel lekker de koolrabi 2-3 minuten te koken in een pan met zout water.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 170 g Volkoren fusilliHerkomst: Van der Moolen
  • 0.5 st Verse peterselieHerkomst: Herbio
  • 0.5 st Sap van citroenHerkomst: Campisi
  • 1 st KomkommerHerkomst: Organic Brothers
  • 1 st KoolrabiHerkomst: de Waog
  • 50 g HummusHerkomst: Florentin
  • 200 g KipdijbeenfiletHerkomst: Kemper Kip
  • 50 g SpinazieHerkomst: Heulheuve
Zelf toevoegen
  • 3 el Olijfolie extra vierge
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -38%
vegetablecounter
Groente + 162%
vita-score
Vitaliteit + 61%
co2-reduction-score
CO2 eq -52%
water-reduction-score
Water -29%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenEiwitrijkSeizoenSpecialsLactosevrijGezinVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie811 kcal
Koolhydraten67 g
Suiker6 g
Vet41 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit37 g
Vezels13 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Gluten
Kip
Peulvruchten
Sesamzaad
Koriander
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten