Tabouleh van quinoa en groenten met verse kruiden heekfilet en frisse citroen

636 kcal
260 g groente

Dit gerecht is een echte zomerse topper en hoort bijna thuis in een restaurant. We maken het alleen zo toegankelijk dat je het makkelijk thuis kunt maken. De tabouleh van quinoa maak je klaar samen met dille, munt, broccoli en komkommer. Erbij heekfilet met citroen. Fris, gezond en erg lekker.

Tabouleh van quinoa en groenten met verse kruiden

Biologische ingrediƫnten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Quinoa Herkomst: Greenfood50
  • 2 tl Ras el Hanout Herkomst: Organic Flavour Company
  • 1 st Broccoli Herkomst: Bruinsma
  • 0.5 st Komkommer Herkomst: Organic Brothers
  • 0.5 st Verse dille Herkomst: Herbio
  • 0.5 st Verse munt Herkomst: Herbio
  • 0.5 st Citroen Herkomst: Befair
  • 200 g Heekfilet Herkomst: Fish and more
Zelf toevoegen
  • 1 el Boter
  • 2 el Olijfolie extra vierge
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de quinoa in een zeef onder de kraan en kook in 10-15 minuten gaar. Giet het water af en zet afgedekt met een beetje boter opzij.
  2. Breng een pan met water aan de kook. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Je kunt de stronk ook klein snijden. Kook de broccoli in 3-5 minuten beetgaar. Giet het water af en laat goed uitlekken.
  3. Snijd de komkommer klein. Hak de dille en munt fijn. Meng de groente met de quinoa, ras el hanout en de verse kruiden en breng op smaak met olijfolie extra vierge, peper en zout. Rasp de gele schil van de citroen erboven en schep dit door de salade. Snijd de overgebleven citroen in partjes.
  4. Verhit olie (of verwarm boter) in een bakpan en bak de vis samen met de citroenpartjes lichtbruin en gaar. Serveer de vis en de citroenpartjes met de tabouleh.
TIP
Je kunt de citroen ook gewoon uitknijpen over het gerecht.
4,0
Gemiddelde van 16 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -48%
vegetablecounter
Groente + 106%
vita-score
Vitaliteit + 71%
co2-reduction-score
CO2 eq -75%
water-reduction-score
Water -75%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
EiwitrijkAfvallenSeizoenSpecialsLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie636 kcal
Koolhydraten47 g
Suiker6 g
Vet31 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit35 g
Vezels13 g
Zout0.2 g
Allergenen informatie
Vis
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten