Tabouleh van citroen-bloemkoolrijst ! Weinig koolhydraten

505 kcal
340 g groente

KOOLHYDRAATBEWUST Tabouleh is een salade uit de Libanese keuken. Het hoofdingrediënt is bulgur, op smaak gebracht met verse kruiden. Vandaag eten we een koolhydraatarme tabouleh met als basis bloemkoolrijst. Omdat de bloemkool al is geraspt staat dit gerecht lekker snel op tafel. Daarnaast eet je ongemerkt veel groente!

Tabouleh van citroen-bloemkoolrijst

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Komkommer
  • 1 st Tomaat Herkomst: Noordhoek
  • 5 g Verse munt Herkomst: Herbio
  • 400 g Bloemkoolrijst Herkomst: proef 600 g
  • 0.5 st Citroen Herkomst: Campisi
  • 1 tl Ras el hanout Herkomst: Organic Flavour Company
  • 300 g Linzen Herkomst: Machandel
  • 25 g Hazelnoten Herkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 3 el Olie
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was de komkommer en tomaat en snijd heel klein en breng op smaak met zout. Snijd de munt klein.
  2. Verhit olie in een bakpan en roerbak de bloemkoolrijst op een middelhoog vuur in 3-5 minuten beetgaar. Rasp de schil van de citroen erboven en zet vervolgens opzij.
  3. Maak een dressing door olijfolie extra vierge te mengen met citroensap, ras el hanout, zout en (chili)peper. Meng de dressing met de tomaat, komkommer en de helft van de munt in een kom. Laat de smaken even intrekken.
  4. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan. Hak de hazelnoten grof. Hussel de bloemkoolrijst en linzen door elkaar en serveer de komkommer en tomaat ernaast. Garneer met munt, hazelnoten en een schijfje citroen.
TIP
Ook erg lekker met peterselie en koriander.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -23%
vegetablecounter
Groente + 170%
vita-score
Vitaliteit + 47%
co2-reduction-score
CO2 eq -80%
water-reduction-score
Water + 170%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie505 kcal
Koolhydraten29 g
Suiker9 g
Vet33 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit17 g
Vezels13 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Paprika
Noten
Koriander
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten