Bami op zijn Surinaams met seroendeng en ketjap ei

781 kcal
275 g groente

Surinaamse bami is een heerlijke en veelzijdige maaltijd met invloeden uit Java, China en Suriname. Het gerecht bestaat uit op smaak gebrachte noodles die worden gebakken met een unieke mix van kruiden en vaak worden gecombineerd met groenten en ei, en eventueel kip of tofu. Vandaag maken we een vegetarische versie met seroendeng en ketjap ei.

Bami op zijn Surinaams

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Ei Herkomst: 't paradijs
  • 170 g Udon noodles Herkomst: Miefabriek
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 1 tl Gember Herkomst: Befair
  • 1 st Prei Herkomst: Heerlijke oogst
  • 150 g Puntpaprika Herkomst: Almagro
  • 200 g Gesneden spitskool Herkomst: de Lepelaar
  • 25 g Tomatenpuree Herkomst: La bio idea
  • 25 g Pinda's ongezouten Herkomst: IDorganics
  • 25 g Geroosterde kokoschips Herkomst: Your Organic Nature
Zelf toevoegen
  • 2 el Ketjap
  • 1 el Azijn of rijstazijn
  • 2 tl Kerriepoeder
  • 2 el Olie

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een klein pannetje met water aan de kook en kook de eieren in 8 minuten hard. Giet het water af en laat schrikken onder de koude kraan. Pel de eieren, snijd doormidden en leg ze in een smalle beker of glas. Voeg de ketjap, azijn en een scheutje water toe, totdat de eieren onder water staan en zet in de koelkast.
  2. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de noodles in 12 minuten gaar. Giet daarna het water af en vang wat kookvocht op.
  3. Pel de knoflook en snijd fijn. Schil en rasp de gember. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd in ringen. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes. Snijd de kool eventueel nog wat fijner.
  4. Verwarm olie in een brede bakpan en bak hierin eerst de knoflook, gember en prei. Bak de tomatenpuree 1 minuut mee. Voeg de kool toe en bak 2-3 minuten mee op een hoog vuur. Voeg dan de paprika toe en bak al omscheppend nog eens 3-4 minuten. Schep dan de voorgekookte noodles erdoor. Giet de ketjapmarinade van de eieren en een scheut kookvocht van de noodles erbij en verwarm. Breng op smaak met ketjap, zout en peper. Het geheel mag vochtig zijn, zodat je de noodles kunt opslurpen.
  5. Hak de pinda's en kokos grof. Bak deze samen in een droge bakpan lichtbruin. Voeg op het laatste moment de kerriepoeder, zout en peper toe en schud om. Serveer de seroendeng en ketjap-eieren bij de Surinaamse bami.
TIP
In plaats van de eieren te marineren kun je de eieren ook gewoon klutsen voor een eenvoudigere/snellere versie.
3,8
Gemiddelde van 34 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -35%
vegetablecounter
Groente + 118%
vita-score
Vitaliteit + 49%
co2-reduction-score
CO2 eq -76%
water-reduction-score
Water + 3%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieEiwitrijk9 maandenGezinSeizoenLactosevrijVegetarischLekker snel

Voedingswaarden

Per portie
Energie781 kcal
Koolhydraten77 g
Suiker16 g
Vet37 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit29 g
Vezels10 g
Zout0.5 g
Allergenen informatie
Ei
Pinda's
Paprika
Gluten
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten