Supersnelle bami met eilinten voorgesneden groenten en zoetzure komkommer
3,7
685 kcal
300 g groente
Wist je dat bami oorspronkelijk geen gerecht, maar een Chinees ingrediënt is? Ba staat voor vlees en mie voor een soort noodles gemaakt van tarwe. Bami kun je heel makkelijk zelf klaarmaken. Vandaag maken we een vegetarische variant met een omelet met zoetzure komkommer en taugé.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 0.5 st Komkommer Herkomst: Organic Brothers
- 170 g Udon noodles Herkomst: Miefabriek
- 400 g Bami- nasigroenten Herkomst: proef 200 g
- 0.5 bakje Taugé
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 2 tl Gember, geraspt Herkomst: Befair
- 2 tl Citroen-kerriepoeder Herkomst: Het blauwe huis
- 4 st Ei Herkomst: 't paradijs
- 2 el Azijn
- 2 tl Honing
- 2 el Olie
- 2 el Sojasaus of ketjap
- snufje Zout en (chili)peper
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Was of schil de komkommer en snijd of schaaf in flinterdunne plakjes. Meng met azijn, honing, zout en peper en zet opzij zodat de smaken kunnen intrekken. Schep af en toe om.
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de noodles in 12 minuten gaar. Giet het water af.
- Verhit olie in een wok of bakpan en roerbak de gesneden groenten in ongeveer 5 minuten beetgaar op een hoog vuur. Was de taugé in een zeef onder de kraan, laat goed uitlekken en bak nog 1 minuut mee. Pel de knoflook en pers erboven uit. Breng op smaak met geraspte gember, citroen-kerriepoeder, sojasaus of ketjap, zout en (chili)peper.
- Kluts de eieren in een kom en breng op smaak met zout en (chili)peper. Verhit olie in een andere bakpan en bak een omelet. Snijd de omelet in lange repen.
- Schep de noodles in de wok bij de groenten en verwarm kort. Serveer de bami met de eilinten en zoetzure komkommer.
TIP
Wil je nog sneller en een pan minder? Voeg dan de eieren toe aan de noodles en roerbak mee. 3,7
Meet hoe goed je eet
True price -41%
Groente + 138%
Vitaliteit + 54%
CO2 eq -70%
Water -77%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Gezin, Seizoen, Eiwitrijk, Variatie, Lactosevrij, Lekker snel, Vegetarisch
Voedingswaarden
Per portieEnergie685 kcal
Koolhydraten76 g
Suiker18 g
Vet27 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit31 g
Vezels9 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Ei
Sojabonen
Peulvruchten
Paprika
Tarwe
Gluten


