Stoofpot 'jagerskip' met spek, champignons en dragon

909 kcal
300 g groente

Vandaag een heerlijke stoofpot met verse dragon. Dragon komt oorspronkelijk uit Centraal-Azië. Het heeft een frisse anijsachtige smaak. Dit kruid wordt vooral gebruikt in de Franse keuken. Superlekker in gerechten met vlees en vis.

Stoofpot 'jagerskip'

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Champignons Herkomst: paddenstoelenrijk
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 300 g Wortel Herkomst: De Eerste
  • 200 g Kipdijbeenfilet Herkomst: Kemper Kip
  • 50 g Spekblokjes Herkomst: Le Bon
  • 150 ml Tomatensap met zeezout Herkomst: Luna e Terra
  • 0.5 st Verse dragon Herkomst: Herbio
  • 150 g Witte rijst Herkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 100 ml Bouillon
  • 1 el Olie
  • 1.5 el Bloem
  • 1 tl Paprikapoeder
  • snufje Zeezout en peper uit de molen

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Bereid de bouillon. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes of in kwartjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Was of schil de wortel en snijd in kleine plakjes.
  2. Verwarm olie in een stoofpot of bakpan. Snijd de kip klein en bak samen met de spek, ui en knoflook goudbruin. Kruid met paprikapoeder, wat zeezout en peper uit de molen. Bestrooi met meel. Voeg de bouillon en wortel toe en breng al roerend tot het kookpunt. Doe hierbij de tomatensap en laat 5 minuten doorkoken. Zet het vuur lager en voeg de champignons en kleingesneden dragon toe. Plaats het deksel op de pan en laat nog 20 minuten zachtjes sudderen.
  3. Breng intussen een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 10-12 minuten gaar. Giet het water af.
  4. Serveer de rijst met de stoofpot jagerskip.
TIP
Je kunt de champignons ook apart bakken met een klontje boter en over het gerecht strooien.
4,0
Gemiddelde van 26 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -20%
vegetablecounter
Groente + 138%
vita-score
Vitaliteit + 20%
co2-reduction-score
CO2 eq -33%
water-reduction-score
Water -16%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GlutenvrijGezin9 maandenLactosevrijVariatieSpecialsSeizoenEiwitrijk

Voedingswaarden

Per portie
Energie909 kcal
Koolhydraten78 g
Suiker10 g
Vet44 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit31 g
Vezels8 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Varken
Kip
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten