Sticky Hasselback pompoen met zwarte knoflook romanesco en vegan kaaskoekjes
Nog geen reviews
583 kcal
250 g groente
Deze pompoen wordt jouw 'piece de resistance' deze kerst. Even de tijd nemen om netjes te snijden, goed inkwasten met een fenomenale dressing en een uurtje in de oven. Ondertussen maak je een wortelpeterseliecrème voor erbij en knapperige romanesco met vegan kaaskoekjes. Laat kerst maar komen!

Biologische ingrediënten
2 pers.
4 pers.
6 pers.
8 pers.
- 100 g Vegan geraspte kaas intense Herkomst: Vegan deli
- 75 g Buve (vegan boter) Herkomst: Buve
- 8 st Zwarte knoflookteen Herkomst: Hippo creates
- 1 st Pompoen, butternut Herkomst: Biobrothers
- 1 st Sinaasappel Herkomst: Eosta
- 4 tl Chilivlokken Herkomst: Organic Flavour Company
- 2 st Sirop de Liège Herkomst: Chez popol
- 450 g Wortelpeterselie Herkomst: Arenosa
- 5 g Verse tijm Herkomst: Herbio
- 0.5 st Romanesco Herkomst: De Eerste
- 300 g Palmkool - cavolo nero gesneden Herkomst: ekomenu maatwerk 300 gram
- 2 st Knoflookteen
- 3 el Olijfolie
- 2 tl Paprikapoeder
- 2 tl Komijn
Bereiding (60 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 180 ºC. Leg kleine hoopjes vegan kaas op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de verse knoflooktenen erbij. Bak 8-10 minuten in de oven en laat afkoelen. Breng een grote pan met water aan de kook. Schil de pompoen met een dunschiller en snijd in de lengte doormidden. Kook de pompoen 5 minuten, schep uit de pan en laat afkoelen. Leg één helft van de pompoen op een snijplank en leg aan beide kanten een stokje (bv houten pollepel). Snijd dunne plakken van de pompoen die je NIET helemaal doorsnijdt.
- Smelt de vegan boter zachtjes samen met de chillivlokken, geprakte zwarte knoflook, de helft van de tijm, sirop de Liège en paprikapoeder. Knijp de sinaasappel erboven uit en roer totdat de stroop is opgelost. Kwast de pompoen overal goed in met de helft van het botermengsel en bak 50-60 minuten in de oven. Smeer 5 minuten voor het serveren de rest van het botermengsel over de pompoen of serveer een deel er los bij.
- Schil de wortelpeterselie en snijd in stukken. Kook de wortelpeterselie met een snuf zout in 15 minuten gaar. Giet af en bewaar een beetje kookvocht. Voeg een scheutje citroen- of limoensap, en eventueel een scheutje plantaardige melk of extra kookvocht toe en maak op smaak met peper en zout.
- Was intussen de romanesco en snijd in roosjes. Was de palmkool, verwijder de harde nerven en snijd het blad klein. Verwarm olie in een grote (wok)bakpan en roerbak de romanesco 3-5 minuten. Voeg de palmkool toe en roerbak nog eens 3-4 minuten. Pers de knoflook erboven uit en maak op smaak met peper, zout, beetje citroensap, komijn en de rest van de tijm. Serveer de sticky Hasselback pompoen met de smeuïge wortelpeterseliecrème, knapperige groente en vegan kaaskoekjes.
TIP
Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -34%
Groente + 98%
Vitaliteit + 27%
CO2 eq -86%
Water -77%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Specials, Lactosevrij, Glutenvrij, 9 maanden, Gezin, Vegetarisch, Variatie, Vegan, Seizoen
Voedingswaarden
Per portieEnergie583 kcal
Koolhydraten34 g
Suiker13 g
Vet34 g
Verzadigd vet13 g
Eiwit11 g
Vezels12 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Paprika


