Stevige bruine bonensoep met selderij en bieslook

776 kcal
310 g groente

Vandaag een heerlijke bonensoep. Perfect voor een gure dag. Onze biologische bruine bonen zijn stevige en hebben een nootachtige smaak. De bonen worden zonder suiker geconserveerd, dus je kunt genieten van een pure smaak. Ze zijn al gekookt en hoeven alleen maar te worden opgewarmd of aan een gerecht te worden toegevoegd. Lekker en makkelijk!

Stevige bruine bonensoep

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 300 g Aardappels, vastkokend Herkomst: Rudolpho
  • 200 g Wortel Herkomst: De Eerste
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 1 st Prei Herkomst: Heerlijke oogst
  • 0.5 st Bleekselderij Herkomst: heerlijke oogst!
  • 360 g Bruine bonen Herkomst: Your Organic Nature
  • 2 st Tomaat Herkomst: Noordhoek
  • 5 g Verse bieslook Herkomst: Herbio
  • 1 st Meergranen stokbroodje Herkomst: Handgemaakt brood
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 800 ml Groentebouillon
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was of schil de aardappels en wortel en snijd klein. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein. Was de bleekselderij en snijd de stengels in dunne halve maantjes. Bewaar wat selderijblad om de soep mee te garneren. Bereid de bouillon.
  2. Verhit olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Doe de aardappel, prei, bleekselderij en wortel erbij en roerbak 1 minuut mee.
  3. Spoel de bonen in een zeef onder de kraan. Was de tomaat en snijd klein. Voeg de bonen, tomaat en bouillon toe en breng op smaak met zout en (chili)peper. Breng aan de kook.
  4. Temper dan het vuur en kook de soep afgedekt 15-20 minuten. Verwarm de oven voor op 180 ºC en bak het stokbroodje in 12-15 minuten krokant en gaar.
  5. Schep met een schuimspaan een flinke schep ingrediënten uit de pan en pureer de rest met een staafmixer tot een gladde soep. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Voeg eventueel nog een scheutje water toe als je de soep te dik vindt.
  6. Schep de groenten weer terug in de pan en garneer met bieslook en selderijblad.
TIP
Ook erg lekker met een snee roggebrood.
3,3
Gemiddelde van 23 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -30%
vegetablecounter
Groente + 146%
vita-score
Vitaliteit + 24%
co2-reduction-score
CO2 eq -67%
water-reduction-score
Water -80%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SeizoenVegetarisch9 maandenLactosevrijVariatieVeganGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie776 kcal
Koolhydraten109 g
Suiker15 g
Vet22 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit24 g
Vezels24 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Tarwe
Paprika
Gluten
Selderij
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten