Spruitjes-peer schotel met kalfsgehakt

728 kcal
320 g groente

Vandaag hebben we een heerlijke en makkelijke ovenschotel op het menu staan. Ideaal wanneer je geen zin hebt om uitgebreid te koken of wanneer je geen held bent in de keuken. Deze schotel kan namelijk echt niet mislukken. We zijn gegaan voor heerlijke spruitjes met zoete peer. Een bijzonder lekkere combinatie! Onze biologische spruitjes worden geleverd door Bruinsma.

Spruitjes-peer schotel

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 400 g Spruitjes Herkomst: Bruinsma
  • 500 g Krieltjes Herkomst: Eerste
  • 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 200 g Kastanjechampignons Herkomst: Paddenstoelenrijk
  • 200 g Kalfsgehakt Herkomst: ecofields
  • 1 st Peer
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 1 tl Paprikapoeder
  • snufje Zout en peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Breng een grote pan met water aan de kook. Maak de spruitjes schoon door de onderkant en lelijke blaadjes te verwijderen. Snijd de grote exemplaren eventueel doormidden. Was de krieltjes en snijd nog wat kleiner. Kook de spruitjes samen met de krieltjes 10 minuten en giet daarna het water af. Laat even uitdampen.
  3. Pel de ui en snijd in partjes. Veeg de kastanjechampignons schoon en snijd de grote exemplaren doormidden.
  4. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten. Bak het gehakt en de champignons enkele minuten mee. Proef en breng op smaak met een snufje paprikapoeder, zout en peper.
  5. Was de peer, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukken. Schep alle ingrediënten in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en bak 10 minuten in de voorverwarmde oven.
TIP
Wil je de oven liever niet gebruiken? Roerbak dan alles in een grote pan. Je kunt ook gehaktballetjes maken.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -19%
vegetablecounter
Groente + 154%
vita-score
Vitaliteit + 50%
co2-reduction-score
CO2 eq + 57%
water-reduction-score
Water -33%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijEiwitrijkGlutenvrijSeizoenVariatie9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie728 kcal
Koolhydraten67 g
Suiker15 g
Vet33 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit32 g
Vezels18 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Rund
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten