Romige spaghetti met snijbiet tomaatjes en zeewier crisps
3,9
696 kcal
260 g groente
De spaghetti van vandaag is superlekker en heel bijzonder vanwege de zeewier flakes. Met slechts een paar ingrediënten - zeewier in combinatie met onbewerkt zeezout, sesam en koolzaadolie - is het zeewier heerlijk knapperig als topping.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 200 g Volkoren spaghetti Herkomst: Van der Moolen Food group
- 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 2 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 300 g Snijbiet Herkomst: De Waog
- 100 ml Soja cuisine Herkomst: Lima
- 2 tl Chilivlokken Herkomst: Organic Flavour Company
- 2 g Zeewier crisp chili Herkomst: Clearspring
- 250 g Cherrytomaatjes Herkomst: Agrologica
- 2 el Olie
- snufje Zout en peper
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de spaghetti in 8 minuten beetgaar. Giet het water af en zet opzij.
- Pel en snipper de ui en knoflook. Was de snijbiet, laat goed uitlekken en snijd de stelen en het blad klein. Leg de stelen opzij voor later.
- Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg het snijbietblad toe en bak mee. Schenk de soja cuisine erbij en breng op smaak met chilivlokken, zout en peper. Laat afgedekt sudderen op een laag vuur.
- Snijd de cherrytomaatjes doormidden of in vieren. Verhit olie in een bakpan en bak de snijbietstelen samen met de tomaatjes enkele minuten.
- Schep de spaghetti in mooie krullen op de borden en verdeel de saus en tomaatjes erover. Verkruimel de zeewier en strooi over de spaghetti.
TIP
Je kunt de tomaten ook 15 minuten roosteren in de oven op 180 °C. 3,9
Meet hoe goed je eet
True price -43%
Groente + 106%
Vitaliteit + 53%
CO2 eq -83%
Water -86%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lactosevrij, 9 maanden, Afvallen, Vegan, Seizoen, Vegetarisch, Variatie, Lekker snel
Voedingswaarden
Per portieEnergie696 kcal
Koolhydraten87 g
Suiker16 g
Vet27 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit20 g
Vezels15 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Tarwe
Sojabonen
Gluten


