Spaghetti met tonijn-roomsaus spinazie en tomaten
3,8
818 kcal
240 g groente
Dit gerecht is een goed voorbeeld van hoe je gemak, lekker en snel kunt combineren. Terwijl je de spaghetti kookt, bak je de pastinaak en maak je de salade. De knapperige spinazie past heerlijk bij de zachte spaghetti en tonijnsaus.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 200 g Volkoren spaghetti Herkomst: Van der Moolen Food group
- 200 g Pastinaak Herkomst: Arenosa
- 200 g Wild wonder tomaatjes Herkomst: De Koning
- 160 g Tonijn in water Herkomst: Fish Tales
- 75 ml Crème fraîche Herkomst: Weerribben Zuivel
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
- 75 g Spinazie, baby Herkomst: Udea Snijderij
- 3 el Olijfolie
- 1 tl Gedroogde tijm
- 2 el Balsamico-azijn
- snufje Zout en peper
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de spaghetti in 8-10 minuten al dente. Spoel onmiddellijk onder de koude kraan om het gaarproces te stoppen. Doe er een scheutje olie bij om te voorkomen dat de pasta gaat kleven.
- Schil de pastinaak en snijd in kleine blokjes. Verwarm olie in een bakpan en bak de pastinaak 5 minuten op een middelhoog vuur. Voeg een scheutje water toe, zet het vuur zacht en laat een paar minuten sudderen. Breng op smaak met tijm, zout en peper. Snijd de tomaatjes klein en verwarm de helft de laatste minuut mee. De rest van de tomaatjes bewaar je voor de salade.
- Verwarm de tonijn samen met het vocht, de crème fraîche een een scheutje olijfolie extra vierge in een kleine pan en mix met een staafmixer tot een gladde saus (of roer alles goed door elkaar). Pel de knoflook en pers erboven uit. Breng op smaak met zout en peper. Roer de spaghetti erdoor en verwarm nog even mee.
- Was de spinazie. Meng de overgebleven tomaten met de spinazie en besprenkel met olijfolie extra vierge en azijn. Serveer de spaghetti met de tomatensalade ernaast.
TIP
Je kunt de tomaten en spinazie ook op het laatste moment door de pasta roeren.3,8
Meet hoe goed je eet
True price -34%
Groente + 90%
Vitaliteit + 51%
CO2 eq -31%
Water -75%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Eiwitrijk, Lekker snel, Variatie, Gezin
Voedingswaarden
Per portieEnergie818 kcal
Koolhydraten79 g
Suiker9 g
Vet38 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit36 g
Vezels13 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Lactose
Vis
Melk
Gluten
Tarwe