Spaghetti met schorseneren in champignon-tomatensaus

704 kcal
300 g groente

Schorseneren worden niet veel meer gegeten, omdat het schoonmaken lang duurt. De smaak is heerlijk en doet denken aan asperges of artisjokken. Bij het schillen van schorseneren komt er een wit, plakkerig sap vrij dat vlekken aan je handen kan geven. Om deze reden noemden ze schorseneren vroeger ook wel ‘keukenmeiden verdriet’.

Spaghetti met schorseneren

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 300 g Schorseneren Herkomst: arenosa
  • 200 g Volkoren spaghetti Herkomst: Van der Moolen Food group
  • 2 st Sjalot Herkomst: Lukassen
  • 200 g Kastanjechampignons Herkomst: Paddenstoelenrijk
  • 400 g Tomatenblokjes Herkomst: Your Organic Nature
  • 2 tl Italiaanse kruiden Herkomst: Het blauwe huis
  • 0.5 st Verse Thaise basilicum Herkomst: Herbio
  • 25 g Pijnboompitjes Herkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Zet een kom met citroenwater (of azijnwater) klaar. Was de schorseneren grondig onder de kraan en schil met een dunschiller tot je mooie witte stengels overhoudt. Snijd in stukken van 5 cm en leg direct in het citroenwater om verkleuren te voorkomen. Giet daarna het citroenwater weg.
  2. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de schorseneren 10 minuten op een middelhoog vuur. Giet daarna het water af en laat even uitdampen.
  3. Breng water met een snuf zout aan de kook. Kook de spaghetti in 8 minuten al dente. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.
  4. Pel en snipper sjalotten. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes of in vieren. Verhit olie in bakpan en fruit de sjalotten 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak goudbruin. Doe de tomatenblokjes en voorgekookte schorseneren erbij en verwarm alles nog 5 minuten. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden, Thaise basilicum, zout en peper.
  5. Rooster de pijnboompitjes in een droge bakpan bruin. Verdeel de spaghetti met de groentesaus over de borden en strooi de pijnboompitjes erover. Garneer met de verse Thaise basilicum.
TIP
Als je van pittig houdt voeg dan chilivlokken toe.
3,4
Gemiddelde van 5 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -48%
vegetablecounter
Groente + 138%
vita-score
Vitaliteit + 70%
co2-reduction-score
CO2 eq -73%
water-reduction-score
Water -88%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieVeganGezinSeizoenLactosevrij9 maandenVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie704 kcal
Koolhydraten93 g
Suiker34 g
Vet26 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit21 g
Vezels13 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Tarwe
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten