Spaghetti met romige pompoensaus rucola en krokante coppa
Nog geen reviews
653 kcal
250 g groente
Pompoenen zijn zo veelzijdig! Vandaag maken we er een fijne saus bij die heerlijke smaakt bij een spaghetti. Makkelijk gemaakt en gegarandeerd smullers aan tafel.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Pompoen, oranje
- 200 g Volkoren spaghetti Herkomst: Van der Moolen Food group
- 70 g Coppa & Lonza (gesneden) Herkomst: Fumagalli
- 60 ml Boeren crème fraîche Herkomst: Weerribben Zuivel
- 50 g Rucola Herkomst: Ekologisch
- 250 ml Bouillon
- 2 el Olijfolie
- 1 el (Wijn)azijn
- 1 tl Paprikapoeder
- snufje Zout en peper
Bereiding (45 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel en snipper de knoflook en ui. Was de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukken. Bereid de bouillon. Verwarm olie in een pan en fruit de knoflook en ui 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de pompoen stukjes toe en bak 3-4 minuten mee. Schenk de bouillon erbij en laat afgedekt 10-15 zachtjes koken tot de pompoen gaar is.
- Breng intussen een pan met water en een snuf zout aan de kook voor de volkoren spaghetti. Kook in 8 minuten al dente en giet vervolgens het water af.
- Bak de coppa zachtjes in een droge bakpan krokant. Was de rucola en snijd wat kleiner.
- Pureer de gekookte pompoen met een staafmixer (blender of keukenmachine). Voeg de crème fraîche toe zodat je een mooie, romige saus krijgt. Maak op smaak met azijn, paprikapoeder, peper en zout.
- Schep de spaghetti op de borden, schenk de romige pomoensaus erover en werk af met de rucola en krokante coppa.
TIP
Veel pompoensaus over? Maak hem iets dunner en je hebt een fijne soep voor de volgende dag. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -33%
Groente + 98%
Vitaliteit + 48%
CO2 eq -52%
Water -30%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Variatie, 9 maanden, Afvallen, Gezin, Seizoen, Lactosevrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie653 kcal
Koolhydraten71 g
Suiker11 g
Vet30 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit21 g
Vezels11 g
Zout0.8 g
Allergenen informatie
Gluten
Tarwe
Varken


