Spaghetti met oesterzwam-roomsaus walnoten en krokante salie
4,4
833 kcal
230 g groente
Officieel zijn walnoten geen noten maar steenvruchten, maar in Nederland en België zien we ze wel als noten. Walnoten groeien aan een boom, waar ze in groene bolsters hangen. Ze bevatten van alle noten de meeste hoeveelheid omega 3 vetzuren. Salie wordt vooral gebruikt in de Mediterrane keuken. De smaak van salie is kruidig, licht bitter en wordt vaak gebruikt als smaakmaker in warme gerechten.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 200 g Volkoren spaghetti Herkomst: Van der Moolen Food group
- 3 st Sjalot Herkomst: Lukassen
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 1 st Prei Herkomst: Heerlijke oogst
- 200 g Oesterzwammen Herkomst: Paddenstoelenrijk
- 65 ml Crème fraîche Herkomst: Weerribben Zuivel
- 50 g Geraspte oude kaas Herkomst: Kaandorp
- 0.5 st Verse salie Herkomst: Herbio
- 25 g Walnoten Herkomst: IDorganics
- 2 el Olijfolie
- snufje Zout en peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de spaghetti in 8 minuten al dente. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.
- Pel en snipper de sjalot en knoflook. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein. Veeg de oesterzwammen schoon en scheur in repen.
- Verwarm olie in een ruime bakpan en bak de knoflook en prei 2 minuten. Voeg de oesterzwammen toe en bak 5 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de crème fraîche en de geraspte kaas toe en verwarm kort mee. Breng verder op smaak met zout en peper.
- Verhit olie in een bakpan en bak (frituur) de salieblaadjes krokant en lichtbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout en peper.
- Serveer de spaghetti met een flinke schep oesterzwam-roomsaus. Strooi de krokante salie en gehakte walnoten erover.
TIP
Ook erg lekker met pittige peperolie.4,4
Meet hoe goed je eet
True price -32%
Groente + 83%
Vitaliteit + 49%
CO2 eq -32%
Water -48%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Seizoen, Gezin, Eiwitrijk, Specials, 9 maanden, Lekker snel, Variatie, Vegetarisch
Voedingswaarden
Per portieEnergie833 kcal
Koolhydraten76 g
Suiker8 g
Vet45 g
Verzadigd vet15 g
Eiwit27 g
Vezels13 g
Zout0.6 g
Allergenen informatie
Tarwe
Melk
Gluten
Noten
Lactose


