Spaghetti met oesterzwam-roomsaus walnoten en krokante salie

833 kcal
230 g groente

Officieel zijn walnoten geen noten maar steenvruchten, maar in Nederland en België zien we ze wel als noten. Walnoten groeien aan een boom, waar ze in groene bolsters hangen. Ze bevatten van alle noten de meeste hoeveelheid omega 3 vetzuren. Salie wordt vooral gebruikt in de Mediterrane keuken. De smaak van salie is kruidig, licht bitter en wordt vaak gebruikt als smaakmaker in warme gerechten.

Spaghetti met oesterzwam-roomsaus

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Volkoren spaghetti Herkomst: Van der Moolen Food group
  • 3 st Sjalot Herkomst: Lukassen
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 1 st Prei Herkomst: Heerlijke oogst
  • 200 g Oesterzwammen Herkomst: Paddenstoelenrijk
  • 65 ml Crème fraîche Herkomst: Weerribben Zuivel
  • 50 g Geraspte oude kaas Herkomst: Kaandorp
  • 0.5 st Verse salie Herkomst: Herbio
  • 25 g Walnoten Herkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de spaghetti in 8 minuten al dente. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.
  2. Pel en snipper de sjalot en knoflook. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein. Veeg de oesterzwammen schoon en scheur in repen.
  3. Verwarm olie in een ruime bakpan en bak de knoflook en prei 2 minuten. Voeg de oesterzwammen toe en bak 5 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de crème fraîche en de geraspte kaas toe en verwarm kort mee. Breng verder op smaak met zout en peper.
  4. Verhit olie in een bakpan en bak (frituur) de salieblaadjes krokant en lichtbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout en peper.
  5. Serveer de spaghetti met een flinke schep oesterzwam-roomsaus. Strooi de krokante salie en gehakte walnoten erover.
TIP
Ook erg lekker met pittige peperolie.
4,4
Gemiddelde van 19 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -32%
vegetablecounter
Groente + 83%
vita-score
Vitaliteit + 49%
co2-reduction-score
CO2 eq -32%
water-reduction-score
Water -48%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SeizoenGezinEiwitrijkSpecials9 maandenLekker snelVariatieVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie833 kcal
Koolhydraten76 g
Suiker8 g
Vet45 g
Verzadigd vet15 g
Eiwit27 g
Vezels13 g
Zout0.6 g
Allergenen informatie
Tarwe
Melk
Gluten
Noten
Lactose
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten